Ο Παντελής Βούλγαρης συνάντησε μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας και του 606 Σχολείου Αγίας Πετρούπολης (φωτογραφίες, βίντεο)

Τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας και του 606 Σχολείου Αγίας Πετρούπολης συνάντησε ο Παντελής Βούλγαρης, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης,  των μεγάλων και αγαπημένων από τον κόσμο κινηματογραφικών επιτυχιών «Νύφες», «Ψυχή Βαθιά», «Η Φανέλα με το 9», «Πέτρινα Χρόνια», «Το Τελευταίο Σημείωμα» παραβρέθηκε με την σύζυγό του, συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές και καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας.

Οι μαθητές παρουσίασαν το project  «Αποτυπώσεις της Νεοελληνικής Ιστορίας μέσα από το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη», το οποίο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σχολικής Δημιουργίας, παρουσία μαθητών και καθηγητών του αδελφοποιημένου 606 Σχολείου Δήμου Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης.

Αφορμή γι αυτή τη γνωριμία και στη συνέχεια αδελφοποίηση, στάθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Τα δύο σχολεία συνεργάζονται ήδη 3 χρόνια κι έχει αναπτυχθεί μία σχέση που θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθυνε η φιλόλογος Ευγενία Καβαλάρη, και συμπλήρωσε «μες τον 20ο αιώνα συμπορεύτηκαν στον αγώνα εναντίων φασισμού και ναζισμού. Η δράση πραγματοποιείται με σκοπό την συντήρηση της ιστορικής μνήμης, η οποία θα καθορίσει τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας στο παρόν και το μέλλον. Κι επιλέξαμε να το κάνουμε μέσα από τους δρόμους της Τέχνης, μέσα από το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη του οποίου οι ταινίες, οι τρεις στις οποίες έχουμε αφιέρωμα, αποτυπώνουν την Νεοελληνική Ιστορία από την Γερμανική Κατοχή έως τα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βέροιας Πασχάλης Θεοτοκίδης και η διευθύντρια του 606 Σχολείου Αγίας Πετρούπολης Μαρίνα Σμούλιαβιτς.

Στην διερμηνεία ήταν ο Γιώργος Σακώφ.

Στη συνέχεια οι μαθητές μέσω της δραματοποίησης παρουσίασαν τη βιογραφία και το έργο (3 ταινίες) του Παντελή Βούλγαρη, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν αποσπάσματα των ταινιών. Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό και οι θεατές ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα.