Με συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό και φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας (βίντεο)

Με 23 συλλόγους από την Ημαθία, συγκροτήματα από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, θα διεξαχθεί 21-25 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Το φετινό φεστιβάλ, οργανωτικά θα είναι όπως το περσινό. Η μόνη αλλαγή είναι ότι και τις πέντε ημέρες θα υπάρχει χορευτικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν 21/8 από την Πατρίδα, θα συνεχιστούν στον Διαβατό (22/8), θα ακολουθήσουν Προμηθέας (23/8) και Σέλι (24/8) και θα ολοκληρωθούν στην Βέροια (25/8). Η παρέλαση των συλλόγων θα γίνει την τελευταία ημέρα από το Δημαρχείο και θα ολοκληρωθεί στο μπάσκετ της Ελιάς όπου θα λάβει χώρα το χορευτικό πρόγραμμα. Κάθε ημέρα θα εμφανίζονται 7-8 χορευτικά τμήματα.

Οι σύλλογοι του εξωτερικού θα προέρχονται από Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ολλανδία και ίσως Γερμανία. Από άλλες περιοχές της χώρας, θα δούμε συγκροτήματα από Πάτρα, Κομοτηνή, Αλμωπία, Κοζάνη.

"Το φεστιβάλ έγινε θεσμός. Η συμμετοχή του κόσμου είναι ενθαρρυντική. Ο κόσμος χρειάζεται την παράδοση και έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και την παράδοση άλλων λαών" σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. "Φέτος ανοίγουμε περισσότερο την διοργάνωση" σημείωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βασίλης Λυκοστράτης, σχολιάζοντας ότι οι εκδηλώσεις στην Βέροια θα είναι δυο κι όχι τρεις όπως τις προηγούμενες χρονιές.

"Ξεκινήσαμε με μικρά βήματα. Βήμα-βήμα είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από τον δήμο αλλά και από τους πολιτιστικούς συλλόγους" τόνισε ο Παύλος Σαρρημιχαηλίδης. "Παράδοση δεν είναι μόνο οι χοροί. Είναι και άλλα πράγματα. Και φέτος θα έχουμε παράλληλες εκδηλώσεις" συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Μητρόπουλος.

"Στην οργανωτική επιτροπή δεν είχαμε παραταξιακές διακρίσεις και αυτό είναι δείγμα πολιτιστικού και ηθικού επιπέδου" είπε η Πετρούλα Παπαδήνα. "Είμαστε σε σωστό δρόμο. Έχουμε πολιτισμό και όχι ανταγωνισμό. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε την κουλτούρα και άλλων λαών" υπογράμμισε ο Σάκης Σταυρίδης. "Φτάσαμε με επιτυχία στο 4ο φεστιβάλ. Μακάρι να έχουν επιτυχία και τα επόμενα" πρόσθεσε ο Στάθης Βακάλης. "Πρέπει να εμπλουτίσουμε το φεστιβάλ και με άλλα πράγματα όπως θεατρικές παραστάσεις" πρότεινε ο Κώστας Τοπαλίδης.

Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις εισπράξεις των προηγούμενων φεστιβάλ, έγιναν δωρεά στο ΚΕΜΑΕΔ.

festival 0724festival 0724festival 0724festival 0724