Ρομαντικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τον Αττίκ... κι άλλες ιστορίες (φωτογραφίες, βίντεο)

Η εξαιρετική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες ιστορίες» με τον Γιώργη Χριστοδούλου, παρουσίασε η Μικρή Άρκτος, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στην Βέροια.

 

Το πρώτο μέρος της παράστασης ήταν αφιερωμένο στον πρώτο Έλληνα τραγουδοποιό που έκανε καριέρα στο εξωτερικό, και μάλιστα πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, τον Κλέων Τριανταφύλλου, γνωστό ως Αττίκ.

Με μουσικοθεατρικό τρόπο ξετυλίχθηκε η ζωή του Αττίκ κι ακούστηκαν άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι, μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του.

Ο καλλιτέχνης σε ρόλο τραγουδιστή και αφηγητή, αφηγήθηκε την ιστορία του κάθε τραγουδιού, για ποια γυναίκα ή περίσταση γράφηκε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους έρωτες του Αττίκ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης Χριστοδούλου με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντάνεψε την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. 

"Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά", "Πόσο λυπάμαι", "Πάμε σαν άλλοτε", "Δύο πράσινα μάτια" και τόσες άλλες ιστορίες…., 
κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία...!

Εκτός από τα παλιά τραγούδια, ακούστηκε κι ένα νέο τραγούδι, αφιερωμένο στην γιαγιά του τραγουδιστή, η οποία του έμαθε τον Αττίκ κι όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια.

Μια συγκινητική παράσταση με πολύ χιούμορ, καθώς ο καλλιτέχνης αλληλεπιδρούσε με το κοινό καθ’ όλη τη διάρκειά της, κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Στο πιάνο και στο ακορντεόν συνόδευσε ο εξαιρετικός μουσικός Χάρης Σταυρακάκης.