Tίτλοι τέλους στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση. «Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα» είπε. O πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης. Οι ΑΝΕΛ λένε όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος.

Π. Καμμένος: Λέμε όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Την απόφαση του κόμματος των ΑΝΕΛ να πουν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί αυτή την ώρα.

Όπως είπε αν και πρόκειται για μία κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά πολέμησε την διαπλοκή και τη διαφθορά και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, εάν οι ΑΝΕΛ δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουν ψήφο στη Συμφωνία.

«Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

Αλ. Τσίπρας: Πάμε άμεσα σε διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης

«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, τα τέσσερα χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά, βγάλαμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις.

O κ. Τσίπρας σημείωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καμμένου και θα κάνει δεκτές όσες παραιτήσεις ακόμη ακολουθήσουν. Νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τόνισε επίσης ότι έχει ενημερώσει τον προέδρο της Βουλής, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/