Δημήτρης Στρατούλης: "Υπάρχει κι άλλος δρόμος μακριά από μνημόνια" (βίντεο)

Στην Ημαθία περιόδευσε την Παρασκευή κλιμάκιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δημήτρη Στρατούλη. Το πρωί επισκέφθηκε την δομή Παιδιά της Άνοιξης ενώ το μεσημέρι συναντήθηκε με εμπόρους στην αγορά της Βέροιας. Μετά την συνάντηση με τον εμπορικό κόσμο, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος πολιτικής μακριά από μνημόνια (στο βίντεο η συνέντευξη τύπου)

Τον κ. Στρατούλη καλωσόρισε ο Θανάσης Αποστολόπουλος ο οποίος στον χαιρετισμό του άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στον πρόσφατα εκλιπόντα Τάσο Κυριακίδη, μέλος της ΛΑΕ.

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην περιοδεία στην Ημαθία, που ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και τα Παιδιά της Άνοιξης και κάλεσε την Περιφέρεια να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση της δομής ενώ σχολίασε θετικά την παραχώρηση χώρου από τον δήμο Βέροιας για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Επίσης μίλησε για την περιοδεία στην αγορά της Βέροιας και άκουσε τα προβλήματα των εμπόρων που προέρχονται από την μειωμένη αγοραστική δύναμη των λαϊκών οικογενειών. «Είπαμε την άποψη μας που είναι να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών» είπε ο κ Στρατούλης και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν όπως μη γίνει μείωση του αφορολογήτου, όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τήρηση των δικαστικών αποφάσεων, ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κ.α.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σχολίασε ότι η νέα ρύθμιση εξυπηρετεί πρώτα Τήλος τράπεζες. «Όσες ρυθμίσεις κι αν γίνουν δεν μπορεί να εξυπηρετήσουν τα νοικοκυριά. Να επανέλθει η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών και γενναίες ρυθμίσεις» είπε ο κ. Στρατούλης.

Για τις προτεραιότητες της ΛΑΕ ο κ. Στρατούλης είπε ότι είναι η προστασία του των λαϊκών στρωμάτων από πλειστηριασμούς, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κ.α.. «Κάθε Τετάρτη δίνουμε μάχη και ακυρώνουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Θα την συνεχίσουμε αυτή την μάχη. Οι διώξεις που δεχόμαστε δεν είναι από την δικαιοσύνη αλλά από την κυβέρνηση» είπε.

Η δεύτερη προτεραιότητα της ΛΑΕ είναι η προσπάθεια να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι δεν βγήκαμε από το μνημόνιο.» Δεν έχουμε κυβέρνηση αριστεράς. Αυτές οι πολιτικές είναι δεξιές που δεν θα μπορούσε να τις εφαρμόσει ούτε η ΝΔ» σχολίασε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε ότι μπορούν να πάνε τα πράγματα καλύτερα, χωρίς μνημόνια και με εθνικό νόμισμα.
Τέλος στόχος της ΛΑΕ είναι να ενώσει τις αριστερές δυνάμεις ενάντια στην αντιμνημονιακή πολιτική. «Στόχος μας να μπούμε στην Βουλή και την ευρωβουλή. Δεν κρατήσαμε τις καρέκλες μας και δεν προσκυνήσαμε. Είμαστε μέσα στον αγώνα. Θα είμαστε μια πραγματική αντιπολίτευση αν μπούμε στην Βουλή. Θα ξαναδημιουργήσουμε ελπίδα επειδή η πρόταση μας είναι υλοποιήσιμη» τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Ο Τάσος Κανταράς σημείωσε ότι η Βέροια υποδέχθηκε το κλιμάκιο της ΛΑΕ με ανοιξιάτικο καιρό και με θέρμη. «Μπορεί ο κύκλος της κρίσης να έχει κάμψεις αλλά η κρίση θα επανέλθει διότι δεν αντιμετωπίσθηκαν τα διαρθρωτικά προβλήματα» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι σήμερα η Ελλάδα έχει κυβέρνηση «μαριονέτα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα δημοκρατίας και τυχοδιωκτισμό.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι στην Περιφέρεια θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου η οποία είναι και ενάντια στην συνθήκη των Πρεσπών επειδή μετατρέπει τα Βαλκάνια σε νατοϊκό προτεκτοράτο.

Από την Ημαθία στο ψηφοδέλτιο της Δέσποινας Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχουν ως Περιφερειακή σύμβουλοι οι Θανάσης Αποστολόπουλος, Δέσποινα Ανδρεάδου και Δημήτρης Δέλλας. Στην δημοτικές εκλογές, η ΛΑΕ θα ανακοινώσει από Δευτέρα στήριξη σε 60 μεγάλες πόλεις.