Αντιπροσωπεία του Δήμου Βέροιας στο Πεκίνο

Την Κίνα επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας, Γιώργος Παπαστεργίου.

Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε η πρόσκληση για συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορεινής Πεζοπορίας Πεκίνου (9th Beijing International Walking Mountain Festival).

Κατά την παραμονή της στο Πεκίνο, η αντιπροσωπεία του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Διεθνών Ανταλλαγών του Πεκίνου «Association for International Exchanges», κ. GAO SHUANGJIN και το Γενικό Γραμματέα του ίδιου οργανισμού, κ. XU QIANG, προχωρώντας τις συζητήσεις για την αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, Dongcheng, και λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η αδελφοποίηση θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση εντός του 2019. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς προτάσεις για την ανάληψη κοινών δράσεων ενίσχυσης των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα της επίσκεψης στην Κίνα καλύφθηκαν από τους ίδιους και όχι από τον προϋπολογισμό του Δήμου Βέροιας.