ΛΑΣ Βέροιας: "Θρασύδειλα φασιστοειδή έκοψαν κολόνα της ΔΕΗ έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα"

Η ΛΑΣ Βέροιας καταδικάζει με ανακοίνωσή της δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έξω από την Αγία Βαρβάρα που είχε ως στόχο να μείνει χωρίς ρεύμα το hot spot φιλοξενίας προσφύγων. Αναλυτικά αναφέρει: 

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια θρασύδειλων φασιστοειδών που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.

Ενεργώντας όπως το συνηθίζουν μέσα στο σκοτάδι, κατέστρεψαν τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, λίγα μέτρα έξω από τον χώρο φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα έκοψαν με πριόνι την ξύλινη κολόνα-με ρεύμα μέσης τάσης-της ΔΕΗ ρίχνοντας την στο δρόμο(μαζί με αυτήν και τα ηλεκτροφόρα καλώδια που αυτή έφερε) από τον οποίο διέρχονται πρόσφυγες, εργαζόμενοι στο κέντρο φιλοξενίας και κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές καθώς τα ηλεκτροφόρα καλώδια βρίσκονταν στο δρόμο μέχρι να ειδοποιηθεί και να επιληφθεί ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να απομονώσουν και να καταδικάσουν την σάπια προπαγάνδα και τη δράση των ρατσιστικών και εθνικιστικών ομάδων και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και τον αγώνα για αξιοπρεπείς, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Προπάντων να δυναμώσει η πάλη για την κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του εγκλωβισμού, για το δικαίωμα των κατατρεγμένων να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, το ίδιο το σύστημα που γεννάει πόλεμο, εκμετάλλευση και προσφυγιά".