Το Γηροκομείο Βέροιας έκοψε την βασιλόπιτα (φωτογραφίες)

Την καθιερωμένη του βασιλόπιτα έκοψε το Αδελφάτο Γηροκομείου Βέροιας και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας», το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιανουαρίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου, τα μέλη του ΔΣ του Αδελφάτου και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι τρόφιμοι, το προσωπικό, οι εκπρόσωποι των αρχών, φίλοι και χορηγοί του συλλόγου συγκεντρώθηκαν σε αυτήν την γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κι Επίτιμος Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παντελεήμονας ευλόγησε κι έκοψε την βασιλόπιτα, ο οποίος μετά την τελετή προσέφερε στην Πρόεδρο του Αδελφάτου το ποσό των 5.000€, ως ενίσχυση για τους σκοπούς του Γηροκομείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Αδελφάτου Γηροκομείου Βέροιας, Δόξα Μούρτζιου - Χ''Ευστρατιάδου, η οποία είπε ότι «μέσω μίας μεγάλης δωρεάς ανώνυμης κυρίας αναμορφώθηκε η κουζίνα του γηροκομείου, η εκκλησία, αλλάχθηκαν παράθυρα, επιδιορθώθηκαν τα εξωτερικά τοιχία, πίνακες κ.α., που ήταν πενήντα ετών. Μέσω του συλλόγου ΤΙΜΑ το Γηροκομείο επιλέχθηκε και πήρε μία επιχορήγηση των πέντε χιλιάδων ευρώ. Έτσι θα διαμορφωθεί χώρος για τους τροφίμους αλλά και μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας, για να απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες με την καθοδήγηση Εργοθεραπεύτριας. Σπουδαίο ρόλο παίζει το προσωπικό του Γηροκομείου που προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του στους γέροντες και τις γερόντισσες. Συνεχίστε την ίδια πετυχημένη συνταγή. Εσείς είστε η δύναμή μας και η δική σας δουλειά φαίνεται εδώ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Γηροκομείου Βέροιας, Μαρία Κάτσιου, η οποία είπε ότι «επιθυμούμε να μείνει το Γηροκομείο ένα κόσμημα στην πόλη».

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους επισκέπτες.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέργιος Ασλάνογλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της Αστυνομίας Διονύσης Κούγκας, η εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας Πεζικού, τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας Στέφανος Αποστολίδης και Τάσος Γιάγκογλου, η υποψήφια δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ολυμπία Σουγιουλτζή, ο πρόεδρος της Venus Αντώνης Μαρκοβίτης κ.α.