Λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας

Άμεση λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Με το «καλημέρα» και της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν τα προβλήματα στην μετακίνηση μαθητών. Είναι ένα φαινόμενο που εδώ και χρόνια εμφανίζεται κάθε Σεπτέμβριο και ομαλοποιείται μερικώς μετά από κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών.

Είναι απαράδεκτο κάθε νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει με το ίδιο πρόβλημα και να ταλαιπωρούνται τόσο οι μαθητές, όσο και οι οικογένειές τους, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.

Ζώντας σε μια εποχή οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ανεργίας και ανέχειας, αυτό το άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο για την μεταφορά των μαθητών και η μη σωστή διαχείριση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να δημιουργεί πρόσθετα βάρη και δυσκολίες στις οικογένειες των μαθητών.

Πώς εξασφαλίζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση ; Ένα δικαίωμα που προϋποθέτει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβασή τους στα Σχολεία;

Οι ευθύνες βαραίνουν εκτός από την Περιφέρεια και όσους υπόσχονταν ότι με την αποκέντρωση της εκπαίδευσης, τον «Καλλικράτη» και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη ζωή γονιών και μαθητών.

Για μας τους γονείς νόμος είναι το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τα παιδιά μας.

Να διασφαλιστεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια ώρα φοίτησης στο σχολείο από τα εμπόδια στη μετακίνησή του τη νέα σχολική χρονιά.

Η Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη να καταργήσει την απαράδεκτη ΚΥΑ για τις μεταφορές ώστε η Δωρεάν Παιδεία να μην είναι απλά και μόνο ένα άρθρο του Συντάγματος χωρίς ισχύ. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτή είναι η στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας στην Παιδεία, στα ΠΑΙΔΙΑ μας".