Θετική η αποτίμηση του έργου στον τομέα Υγείας από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Απολογιστική συνέντευξη τύπου, για το έργο που υλοποιήθηκε στους φορείς υγείας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν οι Μαυρογιώργος Δημήτρης (Διοικητής Νοσοκομείου), Τσαπαρόπουλος Πέτρος (Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής ΤΟΠΦΥ Βέροιας) και Χατζή Μαρία ( Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Βέροιας). Η συνέντευξη τύπου δόθηκε με αφορμή πρόσφατη κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και τις τοποθετήσεις που έγιναν στην συγκέντρωση.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στο πόσο επιβαρύνθηκε το νοσοκομείο τα χρόνια της κρίσης από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην συνέχεια στάθηκε στο πως αξιοποιήθηκαν δωρεές και μηχανολογικός εξοπλισμός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το νοσοκομείο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής. "Η προσπάθειά μας θα διευκολυνθεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. Αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο Ημαθίας μπορεί να καλύψει με τις δυο μονάδες του τις ανάγκες της περιοχής" σημείωσε ο κ. Μαυρογιώργος.

Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος τόνισε ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε ένα σύστημα υπό κατάρευση. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση στήριξε το δημόσιο σύστημα υγείας, αυξάνοντας τις δαπάνες από το 4,7% του ΑΕΠ στο 5,3%, κάνοντας προσλήψεις προσωπικού, επιτυγχάνοντας οικονομική εξυγείανση (από 930 εκ. παθητικό, το 2017 υπήρξε πλεόνασμα 30 εκ.) και κάνοντας μεγάλης κλίμακας αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ακόμη ότι όλες οι εισφορές υγείας από τον ΕΦΚΑ κατευθύνονται στο ΕΟΠΠΥ. Είπε ακόμη ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόστηκε η ισότιμη καθολική πρόσβαση στα νοσοκομεία όλων των πολιτών. Ο κ. Τσαπαρόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά και την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας και ανέφερε ως παραδείγματα τις υποθέσεις Nocartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντινάν.

Η Μαρία Χατζή από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην επένδυση που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πρόληψη με την δημιουργία των ΤΟΜΥ και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η απροθυμία των γιατρών να συμβληθούν με το σύστημα. Η κ. Χατζή αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στον μηχαλογικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας και την στήριξη των ΤΟΜΥ.

Δείτε στο βίντεο τις τοποθετήσεις τους