Πειθαρχημένοι στις μετακινήσεις τους οι Ημαθιώτες

Τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλαν απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων άλλαξαν σημαντικά την καθημερινότητά μας. Για να βγει κανείς έξω πρέπει να έχει συγκεκριμένο λόγο και θα πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο ή να στείλει ένα sms που να γνωστοποιεί τον λόγο εξόδου του σε έλεγχο που μπορεί να του γίνει κατά την εκτός σπιτιού παρουσία του.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε κρούσματα απειθαρχίας σε μεγαλουπόλεις είτε με την μαζική φυγή πολιτών προς νησιά ή χωριά είτε με την μαζική συγκέντρωσή τους σε δημόσιους χώρους όπως η παραλία της Θεσσαλονίκης. Τι γίνεται όμως στην Ημαθία; Είναι απείθαρχοι οι Ημαθιώτες;

Ασφαλείς αστυνομικές πηγές που έχουν καλή εικόνα των ελέγχων που πραγματοποιούνται αναφέρουν ότι στην Ημαθία οι πολίτες είναι πειθαρχημένοι στα μέτρα που επιβλήθηκαν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ελέγχονται φέρει το απαραίτητο έγγραφο ή το sms και δικαιολογεί την παρουσία του μακριά από το σπίτι. Λίγοι είναι αυτοί που δεν συμμορφώθηκαν και όταν εντοπίζονται τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο. "Ο περιορισμός των μετακινήσεων δεν είναι εξαναγκασμός. Είναι υποχρέωση για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην μάχη κατά του κορονοϊού" μας τόνισε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.