Νέα "γκέλα" της Βέροιας - Ισοπαλία με τον μαχητικό Θεσπρωτό (φωτογραφίες)

Άλλους δυο βαθμούς "κλότσησε" την Κυριακή η Βέροια. Παρουσιάζοντας δυο πρόσωπα, έμεινε στο 1-1 με τον μαχητικό Θεσπρωτό. Στο πρώτο μέρος η Βέροια ήταν νωθρή και δεν είχε τρόπο να απειλήσει τον αντίπαλο. Μετά το γκολ του Θεσπρωτού, η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στο τελευταίο τέταρτο, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο αλλά οι ομάδες ήταν φλύαρες. Δεν κατάφεραν δημιουργήσουν οργανωμένες απειλές και αυτό είχε ως συνέπεια οι φάσεις για γκολ να είναι λίγες.

Η Βέροια κινδύνευσε δυο φορές και μετά από ατομικά λάθη στην άμυνά της. Στο 8' ο Μαραγκός δεν έλεγξε την μπάλα σε μια εύκολη φάση έξω από την περιοχή, ίσως περίμενε τον Βοσνιάδη να "καθαρίσει", στην πλάτη του πετάχτηκε ο Γώγος ο οποίος έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35' από λάθος διώξιμο του Μαραγκού, η μπάλα έφτασε στον Ευθυμίου ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Στον αντίποδα, η Βέροια πάτησε αρκετές φορές περιοχή χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει σε θέση εκτέλεσης. Η καύτερη της στιγμή ήταν ένα σουτ του Χατζάρα στο 12', εξω από την περιοχή, που χτύπησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα. Στο 50', σε μια αντεπίθεση του Θεσπρωτού, ο Ευθυμίου "τρύπησε" με κάθετη μπαλιά την άμυνα της Βέροιας και ο Κολλάς που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βοσνιάδη πλάσαρε κι έγραψε το 0 - 1.

Η Βέροια μπρος στην απειλή της ήττας, πίεσε και έγινε πιο απειλητική. Στο 58' κεφαλιά του Σιμόνι από κοντά έφυγε άουτ ενώ στο 64' σουτ του Σκαθαρούδη μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 66' ο Θεσπρωτός έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Ντάλα (δεύτερη κίτρινη για θέατρο) και δυο λεπτά αργότερα η Βέροια έφτασε στην ισοφάριση. Στο 68' ο Μπλέτσας έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Σινόνι με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-1.

Η Βέροια έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της από το γκολ αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Θεσρωτό και πίεσε για το γκολ της νίκης.

Στο 81' ο Σιμόνι με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 84' κεφαλιά του Μελικιώτη από καλή θέση έφυγε άουτ. Νέα κεφαλιά του Μελικιώτη στο 90', η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ. Στις καθυστερήσεις, σουτ του Χατζάρα μέσα από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέλος,κεφαλιά του Μεληκιώτη στο 96' έφυγε άουτ.

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Ζούρκος Αλ., Μουρατίδης, Μπλέτσας, Μαραγκός, Βεργώνης, Ζούρκος Ν (59' Σκαθαρούδης)., Πέντα, Χαντζάρας, Πασάς (65' Μελικιώτης), Σιμόνι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Δημητρούλας, Σερβιλάκης, Νόνης, Καρβούνης, Βιγιαφάνιε, Κολτσίδας, Γώγος (79' Κωνσταντίνπυ), Κόλλας (90' Μπίκας), Ντάλα, Ευθυμίου (86' Σταυρίδης).

Αποτελέσματα

Tρίκαλα – Αιγάλεω  2-1
Ιωνικός – Διαγόρας  3-2
Βέροια – Θεσπρωτός  1-1
Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου  2-0
Ασπρόπυργος – ΟΦ Ιεράπετρας  3-0
Ιάλυσος – ΠΟ Τριγλίας  1-2
Καβάλα – Καλαμάτα  2-1

Βαθμολογία

1 Ιωνικός 16
2 Τρίκαλα 16
3 Καβάλα 14
4 ΟΦ Ιεράπετρας 14
5 Βέροια 12
6 Ολυμπιακός Βόλου 12
7 Διαγόρας Ρόδου 10
8 Ασπρόπυργος 10
9 Καλαμάτα 10
10 ΠΟ Τρίγλιας 9
11 Νίκη Βόλου 8
12 Αιγάλεω 8
13 Θεσπρωτός 8
14 Ιάλυσος 5

View this gallery on Flickr