Σεϊρεκίδης: "Θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό" - Γεωργιάδης: "Στόχος μας το κύπελλο"

Την άποψη ότι οι παίκτες του Φιλίππου θα παρουσιαστούν έτοιμοι στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο προπονητής του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η ΟΧΕ. Ο κ. Σεϊρεκίδης σημείωσε:

 

"Έχουμε έρθει σε μια μεγάλη γιορτή του Ελληνικού χάντμπολ, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε την δική μας προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι γι αυτόν τον αγώνα. Τις δυσκολίες τις ξέρουμε και θεωρώ ότι οι παίκτες του Φιλίππου θα είναι έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι".

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Έχουμε την τύχη να είμαστε εδώ από χθες. Είδαμε το γήπεδο όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, κινηθήκαμε μέσα στην πόλη. Βλέπω μια ζεστασιά και στους ανθρώπους και στην πόλη και υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστούμε τους φορείς της πόλης. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε και μεις ένα ποιοτικό επίπεδο στο γήπεδο. Να γίνουν τρία καλά παιχνίδια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος. Στόχος μας είναι το κύπελλο από την αρχή ,καταφέραμε δυο αποκλεισμούς απέναντι σε ομάδες της πρώτης τετράδας και μάλιστα εκτός έδρας και πιστεύω ότι έχουμε ένα δικαίωμα παραπάνω να ονειρευόμαστε την κατάκτηση του κυπέλλου. Εμείς και η ΧΑΝΘ δώσαμε δείγματα ότι είμαστε οι καλύτερες ομάδες μέχρι τώρα στο θεσμό. Η ΧΑΝΘ απέκλεισε δυο αντιπάλους που είναι ψηλά στη βαθμολογία . Εμείς αποκλείσαμε δυο ομάδες που είναι στην πρώτη τετράδα και μένουν δυο ματς για να πάρουμε το κύπελλο. Έχουμε την εμπειρία και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τη ζεστασιά του κόσμου της πόλης της Κοζάνης και για το αν η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ αποτελεί κίνητρο ή φορτώνει με περαιτέρω άγχος: «Κατ’ αρχάς ο ΠΑΟΚ εξέφρασε απλά μια άποψη όσον αφορά την έδρα του φάιναλ φορ. Μέσα στην ομάδα οι περισσότεροι ήθελαν να γίνει εδώ επειδή είμαστε σίγουροι ότι με το «ασπρόμαυρο» στοιχείο που θα υπάρχει θα είναι καλύτερα για μας. Σίγουρα είναι καλύτερα επειδή θα είμαστε μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ . Αυτό δε μας αγχώνει, αντίθετα μας βοηθάει και μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω. Ο τελικός δεν είναι αύριο αλλά την Κυριακή. Με την ίδια λογική ότι το αυριανό ματς είναι τελικός, θα το παίρναμε από τα Χριστούγεννα. Ο θεσμός είναι έτσι, όταν βρίσκεις κάποιον αντίπαλο πρέπει να τον ξεπερνάς. Μακάρι να είμαστε στον τελικό την Κυριακή και να το κατακτήσουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ακόμα τον Φίλιππο στο πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι άλλοι θεσμοί. Στο κύπελλο πρέπει να κερδίζεις συνέχεια. Στο πρωτάθλημα είναι πιο μακρύς ο δρόμος. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ας υπάρχουν ίδιοι συντελεστές. Μερικές φορές είναι καλό όταν κερδίζεις αλλά όταν χάνεις όλα ξεκινούν από το μηδέν. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καλά αποτελέσματα με τον Φίλιππο αλλά αυτό μας δίνει κίνητρο και όχι άγχος για αύριο».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι και οι τρεις προπονητές (Σεϊρεκίδης, Τσολάκος) έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ και εμείς οι τρεις είμαστε εδώ. Όταν θέλουμε να μας σέβονται και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς».

"Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στο πρώτο Final 4 στην ιστορία της ομάδας. Δεν είμαστε τυχαία εδώ. Αποκλείσαμε δύο ομάδες της Handball Premier και αυτό είναι που οφείλεται στην προσπάθεια των αθλητών. Τους αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο". Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αυτό που ζούμε θέλουμε να κρατήσει λίγο ακόμη", σχολίασε ο προπονητής της ΧΑΝΘ Αντώνης Τσολάκος.

Ένταση με Διαμάντη

Ένταση προκλήθηκε στην συνέντευξη τύπου, όταν ο έφορος του Φιλίππου Στέργιος Διαμάντης, απαντώντας στις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ είπε: "Είστε ΠΑΟΚάκι μπροστά στην ιστορία του Φίλιππου Βέροιας". Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε.