Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 6ο Τουρνουά Σκραμπλ στην Βέροια (φωτογραφίες)

Το 6ο Τουρνουά Σκραμπλ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Όμιλος Σκραμπλ Βέροιας, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ, το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Sala» του πολυχώρου Ελιά.

Οι 53 συμμετέχοντες, καταγόμενοι από Κομοτηνή, Πάτρα, Αθήνα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη (και Βέροια) έφτασαν στην πόλη μας το βράδυ της Παρασκευής για να συμμετάσχουν στο αγαπημένο τους παιχνίδι λέξεων. Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, όπως Ιστορικοί, Χημικοί, Φαρμακοποιοί, Διακοσμητές, Ποδολόγος κ.α. που λατρεύουν το scrabble κι έχουν ένα αξιόλογο διαγωνιστικό επίπεδο, άφησαν για λίγο την καθημερινότητά τους για να βρεθούν στην Βέροια και παράλληλα με το τουρνουά να διασκεδάσουν όλοι μαζί στο γλέντι που στήθηκε και τις δύο βραδιές.

Σε αυτό το τουρνουά η μικρότερη σε ηλικία ήταν 32 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος 80+.

Μιλώντας με την κ. Αναστασία Καρακόλη, μία εκ των πρωτεργατών του Ομίλου Σκραμπλ στην Βέροια, αλλά και με την πρόεδρο του Ομίλου Σκραμπλ Αθηνών – Πειραιώς κ. Ευανθία Τσαλαπάτη, μάθαμε ότι το scrabble είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με πολλές ανατροπές, που γυμνάζει το μυαλό και θέλει δουλειά για να το μάθεις και η νίκη κρίνεται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως ψυχολογία, τύχη, γνώση της ελληνικής γλώσσας, στρατηγική κ.α.

Όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν πέντε γύροι παιχνιδιού, ενώ την Κυριακή δύο.

Μετά το διαγωνιστικό κομμάτι και πριν τις απονομές, οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ Βέροιας, ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας ρυθμική γυμναστική (Βέργου Σοφία) και σύγχρονο χορό (Χωματά Ελισάβετ).

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές. Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες θέσεις έλαβαν οι:

1η θέση: ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΑΘΗ) 
2η θέση: ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΘΕΣ) 
3η θέση: ΜΟΥΖΕΒΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΘΕΣ)

Τα βραβεία φιλοτέχνησε κι εμπνεύστηκε η κ. Κλεονίκη Θεοδωσιάδου και ήταν χειροποίητα διακοσμητικά.

Η Βεροιώτισα Φωτιάδου Ευθυμία, στα στατιστικά είχε το μεγαλύτερο σκορ, τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων και περισσότερα σκραμπλ σε έναν αγώνα.

«Η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.) είναι ένας άτυπος θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε το 2008. Το ορθό είναι να της δώσουμε νομική οντότητα, νομική υπόσταση. Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν διαβουλεύσεις στους ομίλους, για να δουν τη νομική μορφή θα πάρει, πως θα συνταχθεί το καταστατικό κ.α. Ήταν μια μακροχρόνια κι επίπονη διεργασία με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή και να νομιμοποιηθεί αυτό το Όργανο, ώστε να μην βάλετε κι απαξιώνεται. Έτσι θα μπορέσει το Ελληνικό Αγωνιστικό Σκραμπλ να πάει μπροστά, αγκαλισμένοι και αγαπημένοι. Θα προσπαθήσουμε να διαδώσουμε το παιχνίδι και στα υπόλοιπα μέρη της πατρίδας μας, στα οποία ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε, το καλύτερο παιχνίδι λέξεων σε όλον το κόσμο» είπε ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Θράσος Μυρσίνης.

Το σκραμπλ κερδίζει έδαφος χρόνο με το χρόνο στην πόλη μας, όπου πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν νέες φιλίες που βάση έχει το αγαπημένο παιχνίδι λέξεων.

 
>