Home Ενημερώσεις Εντοπίστηκαν οι μετανάστες στον Παπάδο

Εντοπίστηκαν οι μετανάστες στον Παπάδο

426
0

Τουλάχιστον 45 παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν στην περιοχή Παπάδος Γέρας Μυτιλήνης και περισυλλέγησαν από άνδρες του Λιμενικόυ Σώματος. Σύμφωνα με το ΛΣ πρόκειται για τους αλλοδαπούς που το πρωί του Σαββάτου μέσω κινητού τηλεφώνου κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνουν σε λέμβο περί τα 50 άτομα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου Μυτιλήνης και ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Έτσι οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή σταμάτησαν και συνεχίζονται από ξηράς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι παράτυποι μετανάστες που πιθανόν διασκορπίστηκαν.

Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι απέγινε το σκάφος που τους μετέφερε και αν πάνω σε αυτό υπήρχαν παράνομοι διακινητές.

Η αρχική δημοσίευση:

Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έρευνες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου στη Λέσβο, για τον εντοπισμό λέμβου που φέρεται να μεταφέρει δεκάδες παράνομους μετανάστες.

Νωρίς το πρωί ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δέχθηκε κλήση κινδύνου (αριθμός 112) από αλλοδαπό, που ανέφερε ότι επιβαίνει σε ακυβέρνητη λέμβο μαζί με περίπου 50 άλλα άτομα.

Άμεσα στο σημείο κατέφτασαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ένα σκάφος της Frontex, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν μέχρι στιγμής τα ίχνη τους.

Πηγή: www.lesvosnews.net

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here