Home Βιβλία Στις 30 Ιουλίου η παρουσίαση του βιβλίου «Χρονογραφία – Ποίηση του Γιώργου...

Στις 30 Ιουλίου η παρουσίαση του βιβλίου «Χρονογραφία – Ποίηση του Γιώργου Ζεϊμπέκη» στη Λέσχη

474
0

kalargalis-zeimpekisΟ Γεραγώτης ομότιμος καθηγητής της παιδαγωγικής του αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ξωχέλλης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του εκπαιδευτικού δρα Αριστείδη Καλάργαλη, «Χρονογραφία –Ποίηση του Γιώργου Ζεϊμπέκη», που εκδόθηκε από την «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος»΄, σε εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσά της την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Ο Γιώργος Ζεϊμπέκης γεννήθηκε στο Πλωμάρι και υπηρέτησε στα σχολεία του για πολλά χρόνια. Η απελευθέρωση της ιδιαίτερής του πατρίδας στις 9 Νοεμβρίου 1912, τον βρήκε εκεί και αυτός εκφώνησε τον επινίκειο λόγο, στην δοξολογία που έγινε στον ΄Αγιο Νικόλαο.

Για πολλά χρόνια ο Πλωμαρίτης δάσκαλος υπήρξε ανταποκριτής των Μυτιληναϊκών εφημερίδων, στις οποίες ταυτόχρονα δημοσίευε ποιήματα και χρονογραφήματα.

Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό από το επετειακό λεύκωμα «Λέσβος 1912-2012. Εκατό χρόνια ελευθερίας», που εξέδωσε η «Λέσχη Πλωμαρίου» , δίνοντας αφορμή στον ερευνητή εκπαιδευτικό δρα Αριστείδη Καλάργαλη, να συγκεντρώσει σ’ ένα τόμο, όλο το δημοσιευμένο πνευματικό έργο του Γιώργου Ζεϊμπέκη.
Η παρουσίαση του βιβλίου είναι μια ευκαιρία να αντιληφθούμε την σημασία του έργου των εκπαιδευτικών, τόσο στο σχολείο όσο και εκτός αυτού, όταν γίνεται με συνείδηση του χρέους του απέναντι στον κόσμο.
Στο μεταξύ συνεχίζεται μέχρι την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου η έκθεση ζωγραφικής της Λίζας Μιχαλέλλη, στην ίδια αίθουσα.

Για το βιβλίο αλλά και τον Πλωμαρίτη δάσκαλο, δημοσιογράφο και ποιητή θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ξωχέλλης, ο δημιουργός του Αριστείδης Καλάργαλης και ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοφών Μαυραγάνης.

Εξ άλλου την Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, θα παρουσιασθεί το τελευταίο μυθιστόρημα της Πλωμαρίτισας συγγραφέα Ειρήνης Σανιδά «Το φονικό».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επίτιμος λυκειάρχης Νίκος Δέτσης, ο δικηγόρος Στρατής Ψαρράς και η συγγραφέας, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο Ξενοφών Μαυραγάνης.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here