Home Δελτία Τύπου Ανακοίνωση του Φορέα Ανάπτυξης για γαλάζια σημαία & ναυαγοσώστη στον Άγιο Ισίδωρο

Ανακοίνωση του Φορέα Ανάπτυξης για γαλάζια σημαία & ναυαγοσώστη στον Άγιο Ισίδωρο

547
3

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λέσβου, που είναι υπεύθυνος να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας, δυστυχώς δεν το έχει πράξει τα τελευταία 2 χρόνια με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος απώλειας της Σημαίας.

Μεταξύ των υποχρεώσεων του Δήμου είναι η πρόσληψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες και για την μη συμόρφωση του επιβάλλονται πρόστιμα κάθε εβδομάδα από τις λιμενικές αρχές.
Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου σε συνεργασία με αρκετές από τις επιχειρήσεις τουρισμού της περιοχής έπραξε ότι ήταν δυνατόν για να μην αποσυρθεί η Γαλάζια Σημαία από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου για το καλοκαίρι 2014 & 2015.

Εκτός από το πρόβλημα του ναυαγοσώστη, κατασκευάστηκε ξύλινος διάδρομος (ράμπα) για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία (λόγω επέκτασης της παραλίας), εκτυπώθηκαν και αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για τους κολυμβητές, επενδύθηκε με πλακάκια το δάπεδο των αποδυτηρίων και υποστηρίζεται στο μέτρο του δυνατού η καθαριότητα της παραλίας.

Οι επιχειρήσεις που βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια τον Φορέα θα αναφερθούν σε επόμενη ανακοίνωσή μας.
Τελειώνοντας την ανακοίνωση αυτή ,σας πληροφορούμε ότι η επιθεώρηση της παραλίας, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), έγινε με επιτυχία στις 6/8/14 και αναμένουμε και την σχετική γραπτή αναφορά τους μετά την επιστροφή των αρμοδίων από τις θερινές διακοπές.

Πληροφορίες για τις Γαλάζιες Σημαίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της http://eepf.gr/el/blueflag .
Λαμβάνοντας υπόψη την ανεργία πολλών νέων και τις ανάγκες του νησιού μας σε ναυαγοσώστες, θα θέλαμε να παροτρύνουμε νέους και νέες της περιοχής μας να εκπαιδευτούν ναυαγοσώστες, για να μπορούν να σώσουν συνανθρώπους τους από πνιγμό, όταν χρειαστεί, και να έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν σαν ναυαγοσώστες στις οργανομένες παλαλίες του νησιού μας και αλλού με αρκετά ικανοποιητικό μισθό. Από την έρευνα του Φορέα διαπιστώθηκε ότι στο νησί χρειάζονται περίπου 12 ναυαγοσώστες και υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο 2-3. Να λάβετε υπόψη ότι η χώρα μας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των πολλών πνιγμων στην θάλασσα και η εκπαίδευση πολλών ναυαγοσωστών μπορεί να μας απαλλάξει από αυτή την …πρωτιά. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με τον Φορέα για να οργανώσουμε την ομαδική εκπαίδευσή τους με εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή και να διαπραγματευτούμε το κόστος εκπαίδευσης.

Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Για το βιολογικο του χωριού που δε λειτουργεί ούτε λόγος; Πως γίνεται να χει πάρει γαλάζια σημαία αυτός ο βούρκος; Λίγες φορές πήγα φέτος αλλά σε όλες πλέμανε καφέ αφροί για όσο έβλεπε το μάτι…

  2. Τέτοιες μαλακίες γράφεται κ δυσφημείτε το χωριό!!!
    εγώ που πήγα φέτος ΠΟΛΛΕΣ φορές δεν είδα να πλέει τίποτα…

  3. Και γω πήγα πολλές φορές και τις μισές έκανα μεταβολή. Τη δυσφήμιση την έκανε η βρώμα που κολυμπούσε. Μόλις χθες, 24/8, έβραζε όλη η ακτογραμμή από το λιμάνι μέχρι και τον Άγιο Ισίδωρο (τουλάχιστον). Μανάδες έτρεχαν να βγάλουν τα παιδάκια απ το νερό, τα παιδάκια κλαίγανε, χαμός… Κάτι βρωμίζει τη θάλασσα αλλά προφανώς χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι, όπως και με το κομμένο τη μισή μέρα νερό (στην καλύτερη περίπτωση) και πολλά άλλα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here