Home Άρθρα Υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Σπ. Γαληνού αυτοί που άλλαξαν την κλειδαριά...

Υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Σπ. Γαληνού αυτοί που άλλαξαν την κλειδαριά στο γραφείο του Αντιδημάρχου

509
6

Σε συνέχεια του άρθρου που είχαμε δημοσιεύσει, για την αλλαγή κλειδαριάς στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Γυμνάγου, αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο της εφημερίδας “Τα Νέα Της Λέσβου”. Στο άρθρο, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Νέντας Καμπάνι, αναφέρεται ότι: Η εντολή δόθηκε από εκλεγμένο μέλος της παράταξης του Σπύρου Γαληνού και ότι οι δυο πολίτες που πήγαν να αλλάξουν την κλειδαριά, ήταν και οι δυο υποψήφιοι με τον ίδιο συνδυασμό.

Ακολουθεί το άρθρο από την εφημερίδα:

Σύμφωνα με καταγγελία της προέδρου Νέντας Καμπάνη, άλλαξαν τις κλειδαριές στο Δημαρχείο Πλωμαρίου.

Στην καταγγελία ότι άλλαξαν αυθαίρετα και χωρίς καμία ενημέρωση τις κλειδαριές από το γραφείο του αντιδημάρχου Πλωμαρίου Προκόπη Γυμνάγου, προχώρησε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέντα Καμπάνη, καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Αστυνομία. Όπως υποστήριξε η κ. Καμπάνη, το πρωί της περασμένης Τετάρτης δυο πολίτες μπήκαν στο Δημαρχείο Πλωμαρίου και προχώρησαν στην αλλαγήη κλειδαριάς της πόρτας του γραφείου του αντιδημάρχου, χωρίς να έχουν καμία εντολή από κάποιον αρμόδιο και χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν. Όπως είπε μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, η εντολή δόθηκε από εκλεγμένο της πράταξης Γαληνού: “Ενημερώθηκα ότι δυο άντρες μπήκαν στο κτίριο και άλλαξαν την κλειδαριά από το γραφείο του κ. Γυμνάγου. Και οι δυο ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό Γαληνού και όπως είπαν λειτουργούσαν κατ’ εντολή εκλεγμένου με την ίδια παράταξη. Ενημέρωσα την Αστυνομία και επιφυλάσσομαι για κάθε αυθαιρεσία που θα υπάρξει στο χώρο μέχρι την λήξη της θητείας μου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το γραφείο του αντιδημάρχου ήταν κλειστό εδώ και πολύ καιρό, καθώς είχαν χαθεί τα κλειδιά και ο κ. Γυμνάγος στεγαζόταν σε άλλο γραφείο, ενώ ο ίδιος ήταν ενήμερος για την αλλαγή της κλειδαριάς. Να θυμίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Άθρο από την εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου”.

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. ΤΕΛΕΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΚΡΗ ΑΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ,
    1 ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.
    2 ΜΗΠΩΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ?
    3 ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ (ΔΡΑΣΤΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ? ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Β.Ε

  2. Φίλε μου, το παρόν άρθρο είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα της Λέσβου”, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Καμπάνι.

    Εγώ δε θέλω να δημιουργήσω καμία εντύπωση. Μη ξεχνάς ότι το δικό μας ρεπορτάζ βασίστηκε στην γραπτή καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου, την οποία έκανε η Πρόεδρος κ. Καμπάνι που έχει θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει μπορεί να μας πει τη γνώμη του ελεύθερα. Εφόσον ήταν εν ώρα εργασίας ο τάδε κλειδαράς, είχε την έγκριση του Αντιδημάρχου;;; Πρέπει να έχει και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου;;; Γιατί είπατε ότι ενεργήσατε με την εντολή του εκλεγμένου δημοτικού σύμβουλου ο οποίος αναλαμβάνει την 1η του Σεπτέμβρη;;; Όπως όλοι άλλωστε οι νεοεκλεγμένοι.

    Αλήθεια, γιατί γράφεις ως zaxarias και υπογράφεις ως Β. Ε.;;;

  3. Υπάρχουν και άλλα θέματα που καίνε.

    Για αντίσταση στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, καλεί η Επιτροπή προστασίας συλλογικών αγαθών της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για τα Νησιά μας”, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Αναλυτικότερα:

    Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ουσιαστικά ταμείο αρπαγής της δημόσιας περιουσίας και λεηλασίας των συλλογικών μας αγαθών) είναι μια ανώνυμη εταιρία που παίζει το ρόλο μεσιτικού γραφείου εκ μέρους ιδιωτικών συμφερόντων.

    Μέσω των μνημονιακών πολιτικών που μας καθιστούν όλους υποτελείς σε ένα καθεστώς τρόμου και μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», πέρασε στα «ψιλά» και κατά παράβαση του συντάγματος, ο νόμος 986/2011 που προέβλεπε την ίδρυση του, δηλαδή την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων και κοινωνικών αγαθών σε μια Α.Ε. προκειμένου να τα ξεπουλήσει στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους.

    Αυτά που υπόσχονται συγκυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, χωρίς να αναφέρουν βέβαια ότι καπηλεύονται συλλογικά αγαθά τα οποία θεωρούνται κοινόχρηστα, εκτός συναλλαγής, κοινά σε όλους, και προορισμένα για όλους (το νερό, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια, οι όρμοι, οι όχθες τους κλπ). Οι Αλυκές του Προκόπη, η Αλυκή του αεροδρομίου, ο Καλαντός, η παραλία της Ηρακλειάς και άλλες εκτάσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ήδη στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση», δηλαδή προς ξεπούλημα και άνευ όρων εκμετάλλευση.

    Το πρόσφατο σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση, και προστασία αιγιαλού και παραλίας» του Υπουργείου Οικονομικών, λύνοντας τα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ:

    1. Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη των παραλιών από ιδιώτες.

    2. Καταργεί το άνευ αντιτίμου δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.

    3. Ανοίγει το δρόμο στις επιχωματώσεις των αιγιαλών χωρίς ουσιαστική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον.

    4. Αγνοεί το διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο, τα οποία επιβάλλουν την προστασία της παράκτιας ζώνης.

    Τα επιχειρήματα που ευαγγελίζονται περί τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα καταρρίπτονται αν φέρουμε στο νου μας εικόνες παρόμοιας «ανάπτυξης» των παραλιών άλλων χωρών (Ισπανία , Γαλλία, Ιταλία). Οι εκατομμύρια επισκέπτες της χώρας δεν έρχονται εδώ για να δουν κατειλημμένες παραλίες, επιχωματωμένους θαλάσσιους χώρους και κακοφτιαγμένες κατασκευές σε αποκλεισμένες ακτές. Έρχονται για τη φυσική ομορφιά του τόπου. Πέραν όμως της καταστροφής του φυσικού κάλλους του τόπου, οι επισφαλείς θέσεις εργασίας φθηνού και εποχιακού ανθρώπινου δυναμικού δε θα καλύψουν την εξόντωση και τελικά αφανισμό των ήδη υπαρχόντων οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων, και την εξαθλίωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας (με τις all inclusive προσφορές που παρέχουν τα τεράστια τουριστικά συγκροτήματα).

    Πρόκειται λοιπόν για ληστεία που ωφελεί μόνο μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι χωρίς κοινωνικές και οικολογικές αναστολές θα προβούν (στο όνομα του κέρδους των λίγων) σε μια μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή του τόπου, στην τσιμεντοποίηση των ακτών και στην παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.

    Ολ” αυτά, ενώ θα υπήρχε η δυνατότητα να αναδειχθούν αυτές οι περιοχές μόνο στη βάση του φυσικού τους κάλλους και της περιβαλλοντικής τους ποικιλομορφίας και να αποτελέσουν πεδίο δραστηριοτήτων και για τους ίδιους τους κατοίκους, εκτός των τουριστών.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, οφείλουμε συνταχθούμε όλοι μαζί για την απένταξη των εκτάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

    Να στρατευθούμε ενάντια στην ψήφιση νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία μετατρέποντας τον τόπο σε φιλέτο, και θα οδηγήσει στην καταστροφική επέλαση ιδιωτικών συμφερόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

    Να υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους και το δικαίωμα όλων μας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, στην ανεμπόδιστη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες.

    Να προασπίσουμε την οικολογική αξία, την ισορροπία των οικοσυστημάτων και τη βιοποικιλότητα του τόπου για όλους και για τις επόμενες γενιές.

    Οι κινήσεις εντυπωσιασμού από την παρούσα δημοτική αρχή και την μείζονα αντιπολίτευση δεν αρκούν και δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα. Ας μη μας παραπλανούν δημοτικές παρατάξεις που τάσσονται στο πλευρό της συγκυβέρνησης και στηρίζουν τα ξεπουλήματα που αυτή προωθεί. Δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν στο παρελθόν και δεν περιμένουμε απ” αυτούς να αντιταχθούν ουσιαστικά.

    Σας καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας με συλλογικότητες, ομάδες και φορείς από όλη την Ελλάδα, να διοργανώσουμε και να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση που θα αγωνίζεται για τους δημόσιους χώρους, τις παραλίες, τα οικοσυστήματα και τους υδροβιότοπους αυτού του τόπου.

    Επιτροπή προστασίας συλλογικών αγαθών “Πολίτες για τα Νησιά μας”

  4. Το παρων (ρεπορταζ) ειναι αναδημοσιεβμενο απο την δικια σου σελιδα εξου και το (πραξικοπημα) που χρησιμοποιειται στην κεφαλιδα του.Το ρεπορταζ σου στηριχτικε καθ”υποδηξη… ισως
    .Ποτε δεν ειδα καμια αναφορα σε οσα εχουμε προσφερει τοσα χρονια οχι μονο τωρα αφιλοκερδος ξεβουλωμα υπονομων καθαριζμους σε παρκα και παραλιες ξεφωρτομα τροφιμων και βοηθεια στην διανομη τους οταν χρειαζομασταν …ολα καλα.Τωρα για τελευταια φορα αναφερω οτι ουδεποτε ενεργησα με δολο ..να βοηθησω μια φορα ακομα σε ενα προβλημα, και για να γνωριζετε οτι εχω ανοιξει σε δημοτικα κτιρια πολλες φορες κλειδαριες η εχω επισκευασει διαφορα πραγματα χωρις να ζητησω να πληρωθω, ηθελα, (αντιθετα με αλλους που μονο προβληματα να δημηργουν ξερουν) λυπαμε πολυ γιατι δειχνουν την χαμηλη νοημοσινη που εχουν και γαιδουρια που τους διακρινει.

  5. Τα έχεις μπερδέψει φίλε Β.Ε. Τη λέξη πραξικόπημα δεν την έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Εσύ λες για το άρθρο που μπήκε στο lesvosnews.net αν εκεί μπήκε αυτός ο τίτλος, είναι επιλογή του συγκεκριμένου site. Εγώ μιλάω για το άρθρο από την Εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου” και για το δικό μου, τα οποία βασίστηκαν σε επώνυμη καταγγελία της Προέδρου και σε δηλώσεις της στην εφημερίδα.

    Επειδή προφανώς μιλάς για εθελοντικές δράσεις που έχεις πάρει μέρος, νομίζω γνωρίζεις ότι κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει τις δράσεις οι οποίες γίνονται και επίσης έχουμε δημοσιεύσει ευχαριστήρια συλλόγων και σχολίων και πολιτών, που θέλησαν μέσω του Plomarinews να σας ευχαριστήσουν για την ανιδιοτελή προσφορά σας.

    Επίσης έχουμε εκθειάσει την σημαντική συμβολή των εθελοντών πυροσβεστών στις φωτιές που έχουν κατά καιρούς ξεσπάσει στο Πλωμάρι και στη Λέσβο. Δεν είναι σωστό να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

  6. Και να συμπληρώσω ότι, εφόσον έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, αρμόδια για να ερευνήσει το θέμα είναι η αστυνομία. Δε θα υποκαταστήσουμε τις αρχές. Εμείς όμως μπορούμε να φιλοξενήσουμε τις δικές σας απόψεις. Και σεβαστείτε το γεγονός ότι πουθενά δεν αναφέρουμε τα ονόματα κανενός.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here