Home Άρθρα Η διαφορετική άποψη του προφητικού Κώστα Μουτζούρη για τις Πύλες Πέτρας &...

Η διαφορετική άποψη του προφητικού Κώστα Μουτζούρη για τις Πύλες Πέτρας & Πλωμαρίου

410
0

Με αφορμή το δελτίο τύπου που λάβαμε για την έγκριση της πύλης εισόδου της Πέτρας, δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το βίντεο της εκδήλωσης του Πόλιον, με τίτλο “Πολιτιστικές και Περιβαλλοντικές διαδρομές στο Πλωμάρι”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πλωμάρι στις 3 Αυγούστου 2014, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Λιμένων και συμπατριώτης μας, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης, όσες φορές είχαμε την τύχη να τον ακούσουμε σε εκδηλώσεις που παραβρέθηκε, μιλάει πάντα με ειλικρίνεια για τα θέματα του Πλωμαρίου.

Αρχικά ο κ. Μουτζούρης, υπενθύμισε το τι είχε πει πριν ένα χρόνο περίπου, όταν είχε αναφερθεί στο θέμα της διάσπασης του Καλλικράτη και στην πιθανή δημιουργία Δήμου με έδρα στο Πλωμάρι, κάτι το οποίο θεωρούσε απίθανο. Για τις τότε του δηλώσεις, τελικά δικαιώθηκε. Επίσης αναφέρθηκε και στις προβληματικές οδικές υποδομές του Πλωμαρίου, για τις οποίες δε φαίνεται στον ορίζοντα να βελτιώνονται… Και η λύση που προτείνει είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Για το κομμάτι των πυλών εισόδου στο νησί μας
Ενώ η Πέτρα ξεκίνησε νωρίτερα και το Πλωμάρι αργά, προέκυψε μεγάλη εμπλοκή για την πύλη στο βόρειο τμήμα του νησιού και ίσως τελικά το Πλωμάρι θα αποκτήσει πύλη νωρίτερα. Τόνισε επίσης, όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο και ο ίδιος, για να είναι ρεαλιστές, η πύλη εισόδου στο Πλωμάρι, θα πρέπει να λειτουργήσει πριν το τέλος της σεζόν του 2015.

Δε γνωρίζουμε, αν μέχρι σήμερα μεσολάβησε κάτι άλλο και αντιμετωπίστηκαν οι εμπλοκές, που είχαν παρουσιαστεί για την πύλη της Πέτρας. Κάτι που φυσικά το ευχόμαστε, διότι είναι θετικό η Λέσβος να έχει πύλες και στην Πέτρα και στο Πλωμάρι για την τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο.

Αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο που είχαμε γράψει, για τις ελλιπείς λιμενικές υποδομές του Πλωμαρίου, που ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών κρουαζιεροπλοίων.

Μένει να δούμε, αν ο προφητικός συμπατριώτης μας, κ. Μουτζούρης θα δικαιωθεί για ακόμα μια φορά.

Δείτε τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο:

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here