Home Δελτία Τύπου Λεύκωμα με παλιές φωτογραφίες του Πλωμαρίου & Παράταση της έκθεσης Πλωμάρι 1900-1960

Λεύκωμα με παλιές φωτογραφίες του Πλωμαρίου & Παράταση της έκθεσης Πλωμάρι 1900-1960

828
0

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δείξει μέχρι στιγμής το κοινό του Πλωμαρίου και οι επισκέπτες για την έκθεση που πραγματοποιεί η Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Λέσβιος” με θέμα “Πλωμάρι 1900-1960”, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο να δώσει παράταση 10 ημερών ακόμα. Η έκθεση κανονικά θα ολοκληρωνόταν στις 31 Αυγούστου 2014. Επίσης η Λέσχη γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει στην έκδοση λευκώματος με παλιές φωτογραφίες του Πλωμαρίου.

Το δελτίο τύπου της Λέσχης:

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκάλεσε η έκθεση φωτογραφίας του παλιού Πλωμαριού, που λειτουργεί στην αίθουσα της “Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος” στους Έλληνες και ιδίως στους ξένους επισκέπτες της, αποφασίσθηκε η παράταση της λειτουργίας της για ένα ακόμα δεκαήμερο, ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ το δ.σ. της “Λέσχης”, παρακαλεί όσους πλωμαρίτες διαθέτουν φωτογραφίες με ιστορικό ή λαογραφικό ενδιαφέρον να επιτρέψουν την αντιγραφή τους και μόνο, προκειμένου αυτά να περιληφθούν σε μεγάλο λεύκωμα που σχεδιάζεται να εκδοθεί. Για το σκοπό αυτό μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του δ.σ. και ειδικότερα με τον αντιπρόεδρο Γιώτη Φρυδά στο 2252032267.

Διευκρινίζεται ότι η κυριότητα των φωτογραφιών θα παραμείνει στους κατόχους τους μετά την αντιγραφή.
Κατά την διάρκεια της παράτασης της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου, οι Νίκος Δέτσης, Θανάσης Καλαμάτας, Ξενοφών Μαυραγάνης και Παναγιώτης Σκορδάς, θα παρουσιάσουν το ιστορικό μυθιστόρημα της Κατερίνας Παπανδριανού “Η Ψωροκώσταινα- Η Πανώρια Χατζηκώστα_Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος”, που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του προσωνύμιου “Ψωροκώσταινα” που αποδίδεται σε πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here