Home Δελτία Τύπου Διατηρήθηκε η γαλάζια σημαία στον Άγιο Ισίδωρο – Ποιες οι ενέργειες του...

Διατηρήθηκε η γαλάζια σημαία στον Άγιο Ισίδωρο – Ποιες οι ενέργειες του Φορέα Ανάπτυξης

452
0

Ενημέρωση από τον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου. Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην αρχή του καλοκαιριού, παρότι η παραλία του Αγίου Ισιδώρου είχε βραβευθεί με Γαλάζια σημαία, κινδύνευε να την χάσει αν δεν πληρούσε τις σχετικές απαιτήσεις την φετεινή κολυμβητική περίοδο, με μια από τις σημαντικότερες να είναι η πρόσληψη αδειούχου ναυαγοσώστη παραλίας από τον Δήμο. Δυστυχώς όπως και πέρυσι, ο Δήμος δεν έπραξε τα αυτονόητα και του επιβλήθηκαν πρόστιμα από το Λιμεναρχείο, που το ύψος τους είναι πολλαπλό του κόστους των ναυαγοσωστών.

Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, έκανε τις παρακάτω ενέργειες για να μην αποσυρθεί η Γαλάζια σημαία:

1.Οργάνωσε την παραλία σύμφωνα με τις αυξημένες απαιτήσεις το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τύπωσε και ανήρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τοποθέτησε πλακάκια στο δάπεδο των αποδυτηρίων και συνέβαλε στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων.

2.Έστειλε το απαιτούμενο φωτογραφικό υλικό για την προέγκριση της βράβευσης στην ΕΕΠΦ.

3.Σε συνεργασία με ορισμένους επαγγελματίες της περιοχής κατασκευάσθηκε μέρος του ξύλινου διαδρόμου για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία και καλύφθηκε με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο η παράλειψη του Δήμου να προσλάβει ναυαγοσώστη.

4.Συνεργάστηκε με την επιθεωρήτρια της ΕΕΠΦ για την επιθεώρηση της παραλίας στις 6/8/14 και για την διόρθωση των ελλείψεων, που εντοπίστηκαν στην επιθεώρηση.

Είμαστε λοιπόν σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι προσπάθειές μας καρποφόρησαν και η παραλία του Αγίου Ισιδώρου διατήρησε την Γαλάζια σημαία. Δυστυχώς από άλλες 3 παραλίες του νησιού μας αποσύρθηκε η Γαλάζια σημαία, λόγω έλλειψης ναυαγοσώστη και άλλων παρατηρήσεων στο φύλλο αξιολόγησης του επιθεωρητού. Ενδεικτικό της αυστηροποίησης των κριτιρίων για την βραύβευση των παραλιών είναι ότι στην Κέρκυρα από τις 30 βραβευμένες παραλίες, αποσύρθηκε η σημαία από τις 23.

Οι παραλίες που τους αφαιρέθηκε η Γαλάζια σημαία το 2014 δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιες ούτε για το 2015

Ελπιζουμε και ευχόμαστε η νέα Δημοτική αρχή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την παραλίες της περιοχής και φυσικά ο Φορέας θα προσφέρει την συνεργασία και βοήθειά του για βελτίωση των συνθηκών στο μέτρο του δυνατού.
Επίσης ελπίζουμε, με την πρωτοβουλία του Φορέα για εκπαίδευση νέων της περιοχής μας, να έχουμε διαθέσιμους ναυαγοσώστες το επόμενο καλοκαίρι, όχι μόνο για τον Άγιο Ισίδωρο, αλλά και για τις άλλες παραλίες του νησιού μας.

foreas-paralia

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here