Home Δελτία Τύπου Ο εορτασμός της επέτειου της 8ης Νοεβρίου στη Λέσχη Πλωμαρίου

Ο εορτασμός της επέτειου της 8ης Νοεβρίου στη Λέσχη Πλωμαρίου

496
0

periandros-lesxiΜε μια ξεχωριστή εκδήλωση θα τιμήσει η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ την 102η επέτειο της απελευθέρωσης το μεσημέρι της 8ης Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο. Με θέμα «Ο Περίανδρου του Πλωμαρίτη Ευστρατίου Χρ. Αθανασιάδη στη θεατρική ζωή του Παρισιού το 1912», θα μιλήσει η ερευνήτρια κυρία Κωνσταντίνα Βάκκα-Κυριαζή, που θα παρουσιάσει άγνωστα στοιχεία από την ζωή και λογοτεχνική δραστηριότητα του συγγραφέα.

Ο Ευστράτιος Χρ. Αθανασιάδης (1873-1961) γεννήθηκε στο Μπουρό και μετά τις εγκύκλιες σπουδές του έζησε στο Παρίσι για είκοσι ολόκληρα χρόνια, όπου ασχολήθηκε με την ποίηση και την θεατρική συγγραφή, σπουδάζοντας παράλληλα και νομικά.

Ο Ευστράτιος Αθανασιάδης, προσέφερε ματαξύ άλλων στα γαλλικά γράμματα πολλές ποιητικές συλλογές, μεταξύ των οποίων τις “Petites Elegies (Μικρές ελεγείες) και τα θεατρικά έργα “Jeune Turquie” (ο Νεότουρκος) και “Periandre” (Περίανδρος) που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1909 και 1912 αντίστοιχα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές του Παρισιού “Theatre des arts” και “Theatre de l’ Odeon”.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here