Home Άρθρα Ουγγαρία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της επιβολής φόρου στο Internet

Ουγγαρία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της επιβολής φόρου στο Internet

528
0

Πολλές φορές με τους πολλούς φόρους, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ κλπ, που έχουν επιβάλει τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικές κυβερνήσεις, λέμε σε λίγο θα μας φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε. Στην Ουγγαρία, η κυβέρνηση αποφάσισε να φορολογήσει τον όγκο δεδομένων στο διαδίκτυο. Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και μεταδόθηκε απ’ όλα τα δελτία ειδήσεων. Ο νόμος λέει ότι οι πάροχοι επικοινωνίας υποχρεούνται να πληρώνουν 49 λεπτά του ευρώ ανά Gigabyte. Ήδη υπάρχουν δυναμικές αντιδράσεις από τους πολίτες.

Κάτι παρόμοιο έχει ακουστεί και στη χώρα μας κατά καιρούς, αν συμβεί κάτι τέτοιο, γυρίζουμε στην εποχή της “Dial Up” σύνδεσης, όταν στην Ελλάδα άρχισε δειλά δειλά στο ευρύ κοινό, να συσταίνεται το internet στη δεκαετία του 90′ και υπήρχε χρονοχρέωση.  Έχει ακουστεί επίσης και η δημιουργία νόμου, που θα φιμώνει τα blogs. Αν και δεν συνηθίζουμε να αναμεταδίδουμε ειδήσεις από της Ελλάδα και τον κόσμο, αυτή την είδηση τη θεωρούμε άμεσα συνδεδεμένη με την ελευθερία λόγου και τη δημοκρατία στο διαδίκτυο.

ouggaria_internet

Στο alterthess διαβάζουμε:

Ουγγαρία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της επιβολής φόρου στο Internet

Συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες Ούγγροι εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει φόρους στο Ίντερνετ και στη διακίνηση δεδομένων.

Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της Βουδαπέστης και κατέληξαν μπροστά στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, φωνάζοντας πως ο φόρος είναι αντιδημακρατικός και ζητώντας να τον πάρει πίσω η κυβέρνηση.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουδαπέστη.

Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ, εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τις οικονομικές και τις κοινωνικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο.

Σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο, οι πάροχοι επικοινωνίας υποχρεούνται να πληρώνουν 49 λεπτά του ευρώ ανά Gigabyte. Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, 100.000 άτομα εντάχθηκαν σε ομάδα στο Facebook κατά της επιβολής φόρου.

Πηγή: www.alterthess.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here