Home Άρθρα Αντιδράσεις από Αγιάσο, δεν θέλουν νέο Δήμο με το Πλωμάρι σε περίπτωση...

Αντιδράσεις από Αγιάσο, δεν θέλουν νέο Δήμο με το Πλωμάρι σε περίπτωση αλλαγής του Καλλικράτη

736
2

Πριν από λίγες μέρες επανήλθε στο προσκήνιο το σπάσιμο του Καλλικράτη στη Λέσβο. Ήδη είχαμε και ανταλλαγή ανακοινώσεων των βουλευτών του νομού μας, Γιάννη Ζερδελή(ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκου Σηφουνάκη(ΠΑΣΟΚ), ενώ ο Παύλος Βογιατζής(ΝΔ) εξέφρασε τη γνώμη του λέγοντας ότι είναι υπέρ της δημιουργίας δυο δήμων στη Λέσβο. Όλα αυτά λίγο πριν τις επικείμενες εθνικές πρόωρες εκλογές. Όπως συνέβη και λίγο καιρό πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Τότε είχε γίνει σήριαλ με μεγάλο παρασκήνιο, για το αν θα σπάσει ο Καλλικράτης για να δημιουργηθούν περισσότεροι Δήμοι στη Λέσβο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

Στην Αγιάσο είχαμε εξελίξεις, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, όπου συνεδρίασε το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου. Για ακόμα μια φορά διατυπώθηκε η άποψη ότι η Αγιάσος προτιμά να συμπεριληφθεί ως Δημοτική Ενότητα σε Δήμο με έδρα τη Μυτιλήνη ή τον Ευεργέρουλα. Με λίγα λόγια, η απόφαση που πάρθηκε λέει ότι, η Αγιάσος και το Πλωμάρι δεν μπορούν να είναι συστατικά ενός Δήμου που θα προκύψει από τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Αναφορές γίνονται στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι και την Αγιάσο, τονίζοντας ότι ειδικά τον χειμώνα δεν είναι εφικτή κάποιες φορές λόγω παγετού και ομίχλης η διέλευση των οχημάτων.

Είναι γνωστή η άποψη κάποιων ανθρώπων και από την Αγιάσο και από τη Γέρα, οι οποίοι είχαν εκφράσει και στο παρελθόν την άποψη τους, ότι οι δυο πρώην Δήμοι δεν γίνεται να αποτελούν Δήμο μαζί με το Πλωμάρι, τονίζοντας ότι πρέπει να ανήκουν σε δήμο με έδρα τη Μυτιλήνη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου-Αγιάσου κ. Μανώλη Αρμενάκα, μας ενημέρωσε ότι δεν ήταν παρόν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, διότι δεν τον προσκάλεσε κανείς. Επίσης όπως μας είπε, άρχισε η παραπληροφόρηση των κατοίκων της Λέσβου από επιτήδειους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα πολιτικά γραφεία των κάποιων Βουλευτών του νομού μας και λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ζητάνε ξανά την ψήφο μας, τάζοντας τη δημιουργία περισσότερων Δήμων στο νησί μας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου που εστάλη από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου.

Το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου που συνεδρίασε το Σάββατο στις 13/12/2014 και στο οποίο ήταν παρών και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προκόπιος Τσαμπλάκος, μεταξύ άλλων συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα για το θέμα που ανακινήθηκε προσφάτως από τους αρμόδιους Βουλευτές του νησιού μας και που αφορά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους.

Για μια ακόμη φορά διακηρύσσει σε πρώην, νυν και μελλοντικούς Αυτοδιοικητικούς και Πολιτικούς Αρχοντες του τόπου ότι δε μπορούν η Αγιάσος και το Πλωμάρι να αποτελέσουν συστατικά ενός νέου Δήμου, διότι ο ορεινός όγκος του Ολύμπου δεν επιτρέπει την κανονική επικοινωνία των δύο περιοχών, το δε χειμώνα πολλές μέρες είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ανωτέρω περιοχή από κανονικά αυτοκίνητα λόγω του παγετού, της ομίχλης ή του χιονιού, ακόμα και αν ασφαλτοστρώσουν το χωματόδρομο που υπάρχει.
Οι πάρα πολλές κλειστές στροφές του υπόλοιπου δρόμου και οι μεγάλες κλίσεις του λόγω των υψομετρικών διαφορών στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά κουραστική και πάνω από μια ώρα την οδήγηση σ΄ αυτόν, γι΄αυτό και τον αποφεύγουν, επιλέγοντας τη διαδρομή μέσω Ευεργέτουλα και Γέρας που είναι περίπου 90 χιλιόμετρα.

Ιστορικά, οι δυο περιοχές στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας της Λέσβου δεν αποτέλεσαν Διοικητική Ενότητα ακόμα κι όταν η μετακίνηση γινόταν χωρίς αυτοκίνητα.

Με τη νέα διάνοιξη που ολοκληρώνεται με την παράκαμψη Κεραμειών και Καρήνης, η χρονική απόσταση της Αγιάσου από τη Μυτιλήνη συντομεύεται στα 20 λεπτά περίπου. Τι άλλο να πούμε πλέον για το αυτονόητο. ΗΜΑΡΤΟΝ.
Εμείς επιμένουμε και ζητάμε να αποτελέσουμε Δήμο ή με τον Ευεργέτουλα ή με τη Μυτιλήνη.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΕ Αγιάσου

ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Μη ´´ χτυπιέστε ´´ άλλο κ. ευαγγελινέ 1. Να μετακομίσετε καλύτερα όλοι σας στη Μυτιλήνη και 2. Να ´´ καταργήσετε ´´ τον … Ημιονικό δρόμο. Αγιάσος-Πλωμάρι ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ

  2. Αλήθεια κάποιοι κάτι είχαν “τάξει”…
    Τί γίνεται με τον …ημιονικό δρόμο;
    Καμία απολύτως εξέλιξη, καμία κίνηση…
    Πού πήγε ο προϋπολογισμός;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here