Home Ενημερώσεις Σοβαρό τροχαίο στην Πλαγιά – Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου

Σοβαρό τροχαίο στην Πλαγιά – Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου

1017
7

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σοβαρό τροχαίο συνέβη το απόγευμα λίγο μετά τις 20:00 στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου και συγκεκριμένα στο ύψος της Πλαγιάς. Πρόκειται για δυο νεαρά άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο. Όταν ειδοποιήθηκε το κέντρο υγείας Πλωμαρίου, δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας για το ασθενοφόρο και ειδοποιήθηκε ένας από τους εκτός υπηρεσίας και έσπευσε εκεί για να πάρει το όχημα και στη συνέχεια να πάει στο σημείο όπου συνέβη το τροχαίο. Οι γιατροί μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο, ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι δυο τραυματίες λόγω της σοβαρής κατάστασης , έχουν μεταφερθεί με ξεχωριστό ασθενοφόρο στη Μυτιλήνη.

Αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες.

vostaneio

kentro-ygeias-asthenoforo-650

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Συγχαρητήρια στον οδηγό που εξυπηρετεί την περιοχή του Πλωμαρίου και το κέντρο υγείας εκτός υπηρεσίας

  2. τυχαια χτες περνωντας απο κει ειδα τα δυο παιδια ξαπλωμενα στη βρεγμενη ασφαλτο ματωμενα και τρομαγμενα να περιμενουν πανω απο μιση ωρα να ρθει γιατρος η ασθενοφορο και τους γονεις να περιμενουν υπομονετικα παρα την τοση ανησυχια τους να προσπαθουν ψυχραιμα να βοηθησουν τα αιμοφερτα παιδια τους.οι γιατροι ηρθανε χαρη σε καποιον πολιτη ο οποιος τους μετεφερε εθελοντικα με το αμαξι του.εικονες τραγικες και τριτοκοσμικες.τα εχουμε ξανα ακουσει ολα αυτα χιλιαδες φορες αλλα κανενος το αυτι δεν ιδρωνει.τους ευχομαι να μη χρειαστουν κατι παρομοιο οι ιδιοι.

  3. Συγχαρητήρια στην κατάντια μας.Τι πρέπει επιτέλους να γίνει για να αντιδράσουμε; Ασφαλισμένοι είμαστε.Φόρους πληρώνουμε.Ενφιά επίσης.Και όλα τα υπόλοιπα.Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας στην ΥΓΕΙΑ γιατί το στερούνε;Και αν το στερούνε γιατί δεν το διεκδικούμε.Τι να την κάνω την πύλη Σένγκεν όταν ζω αυτή την τραγωδία.Γιατί για τραγωδία πρόκειται.

  4. Αυτο που συμβαινει ειναι πολυ ασχημο να μην υπαρχει οδηγος βαρδιας. Αυτη τη στιγμη εχουμε μονο τρεις οδηγους και αναμενεται να επιδεινωθει η κατασταση και σε αλλες ειδικοτητες και σε ιατρικο προσωπικο αλλα και σε υγιεινομικο υλικο….καποιος που ξερει…….

  5. φιλαρακια μου να ξερεται σας αγαπω περιμενω πως και πως να σας ξανα δω ελπιζω να ειστε καλυτερα

  6. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Φιλοι μου καλα θα κανουμε ολοι να παρνουμε απο το Κεντρο Υγειας τις εβδομαδιαιες βαρδιες των οδηγων για να επιλεγουμε την ωρα που θα ζαλιστουμε η που θα εχουμε ατυχημα στον δρομο. Σε διαφορετικη περιπτωση ετσι που μας καταντησαν κινδυνευουμε ολοι να δουμε τα ραδικια αναποδα πριν την ωρα μας

  7. Όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, έχω ήδη γράψει πολλές φορές. Τα τροχαία περιστατικά είναι από αυτά που η έλλειψη ασθενοφόρου μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο κάποιον ο οποίος θα μπορούσε να σωθεί. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την υγεία. Γι’ αυτό, έχει δεν έχει υπηρεσία, ο οδηγός θα τρέξει να βοηθήσει και ας μην πληρώνεται γι’ αυτό (και μην το θεωρείτε αυτονόητο αυτό – αλλά το φιλότιμο, η αλληλεγύη και ο αλτρουισμός μόνο αυτονόητα δεν είναι) Είναι προφανές, όμως, ότι το να φύγει από εκεί που είναι για να φτάσει στο κέντρο υγείας και να πάρει το ασθενοφόρο, δημιουργεί καθυστέρηση στην ανταπόκριση στο περιστατικό. Οι γιατροί επίσης θα τρέξουν στο περιστατικό πριν έρθει ο οδηγός στο κέντρο υγείας. Αν έχουν αυτοκίνητο… γιατί όπως συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό, ούτε αυτοκίνητο είχε καμία από τους γιατρούς, ούτε οδηγούν. Βρέθηκε εθελοντής να τις μεταφέρει με το δικό του όχημα στο περιστατικό. Όλα αυτά αφού έγινε το τροχαίο … τρέχα γύρευε, δηλαδή.
    Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης έλεγε ότι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπέυεις. Και στο συγκεκριμένο θέμα η πρόληψη αφορά στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων οδηγών, για να αλλάξουν επιτέλους τον τρόπο που λειτουργούν όταν οδηγούνε. Στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει ήδη τρεις ομιλίες στο γυμνάσιο και το λύκειο. Ένιωσα τουλάχιστον σαν να κατέβηκα από τον Άρη, όταν τους μιλούσα για τους κινδύνους που κρύβει η παντελής έλλειψη παιδείας που έχουν σε σχέση με το θέμα. Όταν έλεγα ότι είναι αδιανόητο να οδηγάς μηχανάκι χωρίς φώτα, το ρίχνανε στην πλάκα, όταν έλεγα ότι είναι εγκληματικό να οδηγάς χωρίς κράνος, μου απαντούσαν ότι το κράνος χαλάει το μαλλί !!! Ναί ! Αλλά σώζει τον εγκέφαλο !
    Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στα παιδιά που τραυματίστηκαν , αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι το δικό τους ατύχημα να παραδειγματίσει και τα υπόλοιπα παιδιά για να σταματήσουμε επιτέλους να μετράμε θύματα και ανάπηρους.
    Απαιτώ όμως και γω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν έχουμε παιδεία ας έχουμε το φόβο τους …. όσο και αν θεωρώ ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσω της παιδείας, καταλαβαίνω ότι έιναι πολύ δύσκολο να μάθεις σε έναν έφηβο ότι είναι επικίνδυνο να οδηγά χωρίς κράνος, χωρίς δίπλωμα, χωρίς φώτα, να κάνει σούζες, κόντρες και μαγκιές με το τιμόνι, όταν όλα αυτά του τα έμαθαν οι γονείς του. Έχετε δει φαντάζομαι όλοι τετραμελείς οικογένειες να κινούνται με ένα μηχανάκι που δεν έχει φώτα, ενώ δεν φοράει κανείς κράνος. Εχετε δει πατεράδες να καβαλάνε το μηχανάκι με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάνε το βρέφος τους … αλλά και το φραπέ και το τσιγάρο!!! Έλεος πια !! Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα λάθος από την κούνια τους. Ξύπνηστε ! Ας δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Η καλύτερη αντιμετώπιση του τροχαίου είναι να μην γίνει ποτέ. Ναι, πρέπει να έχουμε πάντα διαθέσιμο ασθενοφόρο, αλλά το καλύτερο είναι να μένει παρκαρισμένο και να μην χρειάζεται να τρέχει για τροχαία. ‘Ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here