Home Άρθρα Ραγδαία αύξηση των κλοπών – Ανησυχία για το ενδεχόμενο να καταργηθεί το...

Ραγδαία αύξηση των κλοπών – Ανησυχία για το ενδεχόμενο να καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου

683
1

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του Πλωμαρίου και των χωριών μας, λόγω της ραγδαίας αύξησης διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή μας. Έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά, από τα οποία μόνο μερικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ζωοκλοπές, ζωοκτονίες, διαρρήξεις σε σπίτια, μαγαζιά και αποθήκες, διαρρήξεις σε ντάμια και μικρά σπίτια σε αγροτικές περιοχές, κλοπές οχημάτων και κερασάκι στην τούρτα, διάρρηξη και κλοπή του ναού του Αγίου Ιωάννη, λίγες ώρες μετά την Ανάσταση. Στο παρελθόν είχαν γίνει κλοπές και στον ναό του Αγίου Αντωνίου στον Τρύγωνα και διάφορες άλλες κλοπές σε ξωκλήσια.

Οι πολίτες αναρωτιούνται, γιατί η αστυνομία δεν εκδίδει δελτία τύπου για τις όλες αυτές τις περιπτώσεις και ανησυχούν για το ενδεχόμενο να καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου, το οποίο έχει ήδη λειψανδρία αφού έχει περίπου τους μισούς αστυνομικούς από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να έχει.

Φτάνει στο σημείο ο κόσμος να λέει “και που έχουμε αστυνομικό τμήμα τι κάνει”; Δηλαδή σιγά σιγά αποδυναμώνεται όπως και το κέντρο υγείας και στο τέλος θα καταργηθούν και να μη καταλάβει κανέναν τι έγινε.

Επίσης έχει κολλήσει και το θέμα της στέγασης του αστυνομικού τμήματος Πλωμαρίου σε χώρο στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Πλωμαρίου. Ενώ από το Δήμο Λέσβου δήλωναν ότι θα παραχωρηθεί δωρεάν χώρος για στέγαση στην αστυνομία και στο λιμεναρχείο, προς το παρόν δεν φαίνεται να γίνεται κάτι.

Επίσης η έλλειψη επαρκούς και λογικής αστυνόμευσης, οδηγεί μερίδα των οδηγών σε παρεμβατική συμπεριφορά και έχουν συμβεί και πολλά ατυχήματα. Το αστυνομικό τμήμα εξακολουθεί εδώ και πολύ καιρό να έχει διοικητή βάρδιας ή εβδομάδας χωρίς να υπάρχει σιγουριά και σταθερότητα. Υπάρχουν μέρες που στο τμήμα υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός, τι να πρωτοπρολάβει να κάνει αν συμβεί κάτι και χρειαστεί να φύγει;

Τι κάνουν για όλα αυτά ο Δήμος Λέσβου, η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Βουλευτές του νομού μας;

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Aς ευχηθούμε το άρθρο να ευαισθητοποιήσει τους έχοντες την δύναμη να αντιμετωπίσουν αυτό το τραγικό φαινόμενο των ημερών..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here