Home Δελτία Τύπου Ρώσοι tour operators θα επισκεφτούν τη Λέσβο τον Ιούλιο

Ρώσοι tour operators θα επισκεφτούν τη Λέσβο τον Ιούλιο

708
0

Από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λέσβου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΡΩΣΩΝ TOUR OPERATORS & ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΥΠΟΥ, ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ(Τρίτη, 7 Ιουλίου – Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015). Στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Λέσβου και “Intraway” (Management & Technology Consultants), με θέμα την τουριστική προώθηση του νησιού, πραγματοποιείται από 7 έως 10 Ιουλίου 2015 επιχειρηματική αποστολή – επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης Ρώσων tour operators και εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στη Λέσβο.

Η εν λόγω επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης (familiarity trip), οργανώνεται με αποκλειστικό στόχο το “άνοιγμα” της Λέσβου στην τεράστια τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Τους Ρώσους επιχειρηματίες & εκπροσώπους του τύπου θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ενώ την οργάνωση της όλης υποδοχής – παρουσίας σε στενή συνεργασία με τον εκπρόσωπο της συμβαλλόμενης εταιρείας Δρ. Δημήτρη Κοκοσιούλη, έχει αναλάβει η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Τουρισμού, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνο Πίτσιο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Γιάννη Σαμιώτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Περικλή Αντωνίου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Γιάννη Αμπουλό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι Ρώσοι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους και τις εν γένει πολιτισμικές αξίες ολόκληρης της Λέσβου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες της γιγαντιαίας ρώσικης αγοράς για προώθηση συγκεκριμένων θεματικών τουριστικών προϊόντων, οι Ρώσοι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν πολλά αξιοθέατα σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις γνωριμίας & εξοικείωσης περιλαμβάνουν τη Μυτιλήνη, τον Άγιο Ραφαήλ, τον Ταξιάρχη Μανταμάδου, την Εφταλού, το Μόλυβο, την Πέτρα, τον κόλπο Καλλονής & τη Μονή Λειμώνος, το Σίγρι (Απολιθωμένο Δάσος και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), την Ερεσό, τον Κόλπο Γέρας, την Αγιάσο και το Πλωμάρι.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής προσέγγισης με τη ρώσικη τουριστική αγορά, την Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015 και ώρα 18.30, θα διοργανωθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Ηλιοτρόπιο” (Βαριά Μυτιλήνης), συνάντηση εργασίας – workshop μεταξύ των Ρώσων tour operators και εκπροσώπων του τύπου, με τους τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Λέσβου. Τα θεματικά τουριστικά είδη που θα τύχουν επεξεργασίας στο workshop, είναι: “religious product”, “cultural projects” & “recreational – vacational tourism”.

Οι Λέσβιοι επιχειρηματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο workshop, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες και ενδεχομένως να συνάψουν συμφωνίες για το μέλλον, πρέπει να το δηλώσουν εκ των προτέρων και να έχουν μαζί τους σε ειδικό folder: α) προωθητικό υλικό των επιχειρήσεών τους (κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή), β) business cards, και γ) τιμολογημένα πακέτα διακοπών, ώστε να το παραδώσουν στους Ρώσους tour operators και εκπροσώπους του τύπου.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο workshop, οι επιχειρηματίες του τουρισμού της Λέσβου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 3 μ.μ., τηλεφωνικά ή γραπτώς μέσω email, ως ακολούθως:

1. Νίκη Ζουμπούλη (Γραφείο Τουρισμού Δήμου Λέσβου), τηλ. 22510 43255 & 6983 113002, email: nikizoumpouli@yahoo.com
2. Αρετή Μανιάτογλου (Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου), τηλ. 22510 41787, email: exlesvos@otenet.gr
3. Αντωνία Ρούσσου (Intraway), τηλ. 210 3611106.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου

Κώστας Αστυρακάκης Πάνος Πίτσιος

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here