Home Εκδηλώσεις 9η Γιορτή Ρητίνης στο Αμπελικό και 1η συνάντηση Αμπελικιωτών

9η Γιορτή Ρητίνης στο Αμπελικό και 1η συνάντηση Αμπελικιωτών

1723
0

Δελτίο Τύπου: Η “Άμπελος” πραγματοποίησε την 9η Γιορτή ρητίνης και την 1η συνάντηση Αμπελικιωτών. Τη Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 μετά απο δέκα ολόκληρα χρόνια η αγορά του Αμπελικού ξανάγέμισε απο κόσμο. Η φετινή γιορτή ρητίνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αγορά του χωριού με επιτυχία , καθώς πάνω απο 200 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την εθελοντική ομάδα “ΑΜΠΕΛΟΣ”
Η εκδήλωση ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο με τις καθιερωμένες ομιλίες με προβολή εικόνων .

Ομιλητές στην φετινή εκδήλωση ήταν ο Μυτιληνιός συγγραφέας και μελετητής της αρχαίας ελλήνικής ιστορίας κ.Γονιδέλλης Απόστολος καθώς και ο ομοχώριος μας λαογράφος κ.Βαλάκος Νικόλαος.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών μοιράστηκε μαστίχα απο ρητίνη πεύκου που παρασκευάστηκε τις τελευταίες μέρες απο μέλη της ομάδας εθελοντισμού ‘Άμπελος΄.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και με τις χορευτικές τους ικανότητες μέλη της ομάδας ‘ΕΝ ΧΟΡΩ’ των χοροδιδασκάλων κ.Σωκράτη Κουρουλή , και κ.Στέλιο Καραφασούλλη.

Στο πέρας της πολιτιστικής εκδήλωσης προσφέρθηκαν από την “ΑΜΠΕΛΟ”δωρεάν φαγητό, ποτό και τέλος υπήρχε δωρεάν και χορός με ζωντανή μουσική.

“Η ΑΜΠΕΛΟΣ”ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν ,τους ομιλιτές , τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Βαλσαμίδη Θεόδωρο ,τον πρώην Δήμαρχο Λέσβου κ.Βουνάτσο Δημήτρη, τους εκπροσώπους του Δασαρχείου,της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών σωματείων και συλλόγων ,,τους χορηγούς,καθώς και όλο το κόσμο που πλαισίωσε τη γιορτή ρητίνης και το πρώτο συναπάντημα των Αμπελικιώτων στην αγορά του χωριού .

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here