Home Ενημερώσεις Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παράκαμψη της Λαγκάδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παράκαμψη της Λαγκάδας

826
1

Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, το πρωί, ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο της παράκαμψης της Λαγκάδας. Ένα σημαντικό έργο για το οδικό δίκτυο που συνδέει το Πλωμάρι με τη Γέρα και τη Μυτιλήνη, το οποίο είχε μείνει στάσιμο για αρκετά χρόνια. Το σημείο όπου γίνονται τα έργα επισκέφτηκεο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κυριάκος Πετρέλης.

Ελπίζουμε το έργο να συνεχίσει ομαλά μέχρι την τελική του ολοκλήρωση.

Ο κ. Βαλσαμίδης ο οποίος δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από τις εργασίες, έκανε την παρακάτω δήλωση μέσω της σελίδας του στο facebook: Ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών των κατοίκων του Πλωμαρίου, η βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί προς το Πλωμάρι, ξεκίνησε σήμερα να υλοποιείται .
Ένα ακόμη σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας γίνεται πράξη.

Και το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «Δρόμος Πλωμαρίου – Παπάδου (Λαγκάδα)/ Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί από τον Παπάδο προς το Πλωμάρι.

Το έργο υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη χρηματοδότηση τόσο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, όσο και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Τις εργασίες που ξεκίνησαν επισκέφθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κυριάκο Πετρέλλη.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή οδικού έργου συνολικού μήκους 1.400 μ. περίπου και συγκεκριμένα: 

– Η ολοκλήρωση της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου μονής κατεύθυνσης, με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών μέχρι και την ασφαλτόστρωση και σήμανση – ασφάλιση σε μήκος 680 μ. περίπου, με αρχή το πέρας του ήδη κατασκευασμένου τμήματός του και τέλος τη διασταύρωση του με την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι. 
– Η βελτίωση για μήκος 700 μ. περίπου της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παπάδος –Πλωμάρι, από τη διασταύρωση του παρακαμπτήριου δρόμου μέχρι την περιοχή του υφιστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. 

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται η υφιστάμενη οδός στην περιοχή της Λαγκάδας να λειτουργήσει ως μονόδρομος (μια λωρίδα κυκλοφορίας), με κατεύθυνση από τη Μυτιλήνη προς το Πλωμάρι και η παρακαμπτήρια οδός θα λειτουργεί επίσης με μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το Πλωμάρι προς τη Μυτιλήνη. 

Η συνολική προθεσμία περαίωσης είναι 500 ημερολογιακές ημέρες. 

erga-lagada2

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Ζητωωωωωωωωω!!!!!!!Ναι!!!!!Όταν και οπότε τελειώσει η Λαγκαδα ,γεροί να είμαστε ,όλοι μαζί να γιορτάσουμε και το δρόμο για τα Βατερα,το σωτήριο έτος 2999 και κάτι. ….Έτσι βεντούζα βεντούζα , να κόψουμε κορδελιτσες,να σπάσουμε σαμπάνια και να κάνουμε όμορφες δηλώσεις στις κάμερες και τα κανάλια για να χαιρόμαστε ολοι μαζί και πάλι καθαρές θάλασσες και ακρογιαλιές. ………..ένας γλάρος. ………

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here