Home Εκδηλώσεις Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας από τον Δήμο Λέσβου

434
0

Δελτίο τύπου: O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο 1η Οκτωβρίου, διοργάνωσε μουσικές εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο για τα μέλη του ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, όσο και για τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλωμαρίου.

Πιο συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, στην Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης και παρουσία 120 περίπου μελών του ΚΑΠΗ Μυτιλήνης γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ηλικίας, με την συνοδεία στρατιωτικής ορχήστρας.

Show με φωτιές!
Show με φωτιές στο ΚΑΠΙ Πλωμαρίου!

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, αφού ευχαρίστησε τον Στρατηγό του νησιού για την παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών και της ορχήστρας του Στρατού, καθώς επίσης και τον χορηγό κ. Μανώλη Τζανέτο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά τις δυσκολίες και τους οικονομικούς περιορισμούς που περνάμε, εμείς ως Δήμος δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και έτσι εφέτος προχωρήσαμε σε μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την προσφορά υπηρεσιών και ανακούφισης για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Δωρεάν Φυσικοθεραπεία, κατ’ οίκον παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και δωρεάν εκδρομές, είναι αυτά που προσπαθήσαμε και καταφέραμε, κινούμενοι μέσα σε ένα ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Οι γιορτή που διοργανώνουμε σήμερα έχει ως στόχο να θυμίσουμε σε όλους όσους νομοθετούν το ξεχασμένο χρέος τους απέναντι στην Τρίτη Ηλικία, αλλά και να τους στείλουμε ένα μήνυμα: Ο Χειμώνας τους δεν θα μας καταβάλλει, τα μέτρα τους μπορεί να μας γονατίσουν, αλλά δεν θα καταφέρουν να κάμψουν την Ελληνική ψυχή μας που έχει μάθει τις δυσκολίες της να τις ξεπερνά και μέσα και από τον χορό και το τραγούδι. Χρόνια Πολλά σε όλους σας, σε μια εποχή που όλοι χρειαζόμαστε το παράδειγμα και την ιστορική σας μνήμη περισσότερο από ποτέ.»

kapi-kosmosΤο Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, ανάλογη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ΚΑΠΗ Πλωμαρίου. Ο Κοινωνικός Λειτουργός του ΚΑΠΗ, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των μελών του, ευχαρίστησαν την κα Αντωνέλλη και κατ’ επέκταση την Δημοτική Αρχή, αφού παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, προχώρησε σε πλήρη επισκευή των χρόνιων κτηριακών προβλημάτων που υπήρχαν στις τουαλέτες του ΚΑΠΗ και αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, καθώς επίσης και στην διοργάνωση δυο δωρεάν εκδρομών.

Η κα Αντωνέλλη, αφού ευχαρίστησε τόσο τον υπεύθυνο του ΚΑΠΗ, κ. Αράπογλου Γιώργο, όσο και το Πρόεδρο των μελών του ΚΑΠΗ για τα καλά τους λόγια, τόνισε: Τώρα που καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τον Οργανισμό μπορέσαμε να προχωρήσουμε και στην ικανοποίηση των λογικών αιτημάτων σας. Η εποχή είναι δύσκολη. Κάνουμε αυτά που μπορούμε και σας ευχαριστώ που το αναγνωρίζεται.

Αμέσως μετά ο κ. Αράπογλου, Κοινωνικός Λειτουργός του ΚΑΠΗ Πλωμαρίου, παρουσίασε μια έκπληξη για τα μέλη του ΚΑΠΗ, την οποία ο ίδιος είχε διοργανώσει και χρηματοδοτήσει:

Ελληνίδα καλλιτέχνιδα παρουσίασε σόου που όλοι καταχειροκρότησαν. Η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδι απ’ όλους, δημιουργώντας μια όαση χαράς στους προσκεκλημένους μέσα στην καταχνιά της εποχής.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here