Home Ενημερώσεις Ξεκίνησε η τοποθέτηση ογκόλιθων στους λιμενοβραχίονες του λιμένα Πλωμαρίου

Ξεκίνησε η τοποθέτηση ογκόλιθων στους λιμενοβραχίονες του λιμένα Πλωμαρίου

737
1

Ξεκίνησαν έστω και με καθυστέρηση, οι εργασίες για την τοποθέτηση ογκόλιθων εξωτερικά στους λιμενοβραχίονες του λιμένα Πλωμαρίου, επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις και για την αντιμετώπιση των υποσκαφών στο εσωτερικό βόρειο τμήμα του λιμανιού. Το έργο όπως σας είχαμε ενημερώσει χρηματοδοτείται με το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι εννιά λιμάνια της Λέσβου είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, απ’ τις Δημόσιες Επενδύσεις τού 2013. Η ένταξή τους είχε γίνει από τον τότε γενικό γραμματέα, Κώστα Μουτζούρη, και αφορούσε στα λιμάνια Πέτρας, Μήθυμνας, Ντιπίου, Ταβαρίου, Παναγιούδας, Σκάλας Συκαμνιάς και Θερμής, με πιστώσεις από 65.000 ευρώ το καθένα. Με 80.000 ευρώ έχει χρηματοδοτηθεί το λιμάνι Πλωμαρίου και 70.000 το λιμάνι Περάματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, θα επισκεφτεί το Πλωμάρι στις 13 Νοεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και συμπολίτης μας, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Και το σχετικό δελτίο τύπου:
Ο Καθηγ. Κ. Ι. Μουτζούρης, Πρόεδρος της Ρ.Α. Λιμένων, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 13.11.2015 το εκτελούμενο στον λιμένα Πλωμαρίου έργο με χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Λιμένων κατά την θητεία του.
Το Σάββατο 14.11.2015 θα επισκεφθεί τον λιμένα Παμφίλων, όπου κατασκευάστηκε ράμπα ανελκύσεως σκαφών και τοποθετείται μηχανικός εξοπλισμός έλξεως σκαφών με μέριμνα του.
Την ίδια μέρα θα επισκεφθεί τον λιμένα Παναγιούδας, για το οποίο εκπονείται μελέτη επισκευών – συμπληρώσεως κρηπιδώματος με επίβλεψη του.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Θα πρέπει να γίνει μια γατζουνα 50 μέτρα προς τα μέσα στο μώλο με το κόκκινο φανάρι και να δημιουργηθεί προβλήτα κατάλληλη να δένουν σκάφη από την άλλη πλευρά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here