Home Άρθρα “Έφυγε” ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Παλαιολόγου

“Έφυγε” ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Παλαιολόγου

764
0

Σήμερα, ημέρα Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 13:00 στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σεβασμού και τιμών, τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία του Στρατηγού Παλαιολόγου Δημητρίου, συζύγου της Αλίκης Πάνου Χαλδέζου*.

Ο Αντγος ε.α. Δημήτριος Παλαιολόγου ήταν απόγονος του Στρατηγού Δαγκλή. Ονομάστηκε Ανθλγος το 1942. Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και Επιτελικά Γραφεία ανάλογα κάθε φορά με τον βαθμό του. Φοίτησε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στα διάφορα σχολεία του όπλου του, όπως επίσης και στη Σχολή Πεζικού, Σχολή Συνεργασίας Αεροπορίας-Στρατού-Ναυτικού, Σχολή Στρατιωτικής Αστυνομίας και αλλού. Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις 1940-1941 και 1945-1949. Για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα τιμήθηκε με πολλά παράσημα και μετάλλια, όπως: Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης, Πολεμικός Σταυρός Γ’ Τάξεως, Μετάλλιο Εξαίρετης Πράξης, Χρυσός Σταυρός του Β. Τάγματος του Φοίνικος κ.α.

stratigos-palaiologou2-001

Ήταν τακτικό Μέλος και πρώην Μέλος του Δ.Σ. της Εστίας Νέας Σμύρνης όπου σήμερα Σάββατο 16/4/2016 η σημαία κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης. Αγαπούσε τον τόπο καταγωγής της συζύγου του και του πατέρα της Πάνου Χαλδέζου, το Πλωμάρι Λέσβου, το οποίο είχε επισκεφτεί πολλές φορές, όπως και το Μεγαλοχώρι όπου είχε περάσει αρκετά καλοκαίρια. Ήταν άνθρωπος με χρυσή καρδιά, αμέμπτου ηθικής, με ιδιαίτερη μόρφωση, ευγενές παρουσιαστικό, ευχάριστος συνομιλητής διαπνεόμενος από φιλοπατρία, υψηλά αισθήματα και λεπτούς τρόπους.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψε Στρατιωτικό Άγημα. Ακούστηκαν πένθιμα εμβατήρια από στρατιωτική μπάντα και Τιμητικό Άγημα απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς στον αέρα την ώρα που η αθηναϊκή γη δεχόταν στα σπλάχνα της τον αείμνηστο Δημήτριο Παλαιολόγου.

Αιωνία σου η μνήμη.

Γιάννης Μαλλής,

Γραφίστας, Τακτικό Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου.

*Άρθρα που έχει γράψει ή έχει φιλοξενήσει το Plomarinews για τον Πάνο Χαλδέζο:

22 Ιουνίου 2011 – Μια βράβευση και λίγη ιστορία. Γιάννης Μαλλής

22 Νοεμβρίου 2013 – Τιμητική Εκδήλωση της Εστίας Νέας Σμύρνης για τον Πλωμαρίτη Πάνο Χαλδέζο. Δημήτρης Μαλλιαρός

23 Νοεμβρίου 2013 – Η Εστία Νέας Σμύρνης τίμησε τον Πάνο Χαλδέζο. Μαριάνθη Βάμβουρα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here