Home Ενημερώσεις Θετικά νέα για την Πύλη Εισόδου στο Πλωμάρι, το Λιμενικό Ταμείο περνάει...

Θετικά νέα για την Πύλη Εισόδου στο Πλωμάρι, το Λιμενικό Ταμείο περνάει υπό την διοίκηση του Δήμου Λέσβου

475
0

Όπως είναι γνωστό όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, βουλευτές, Περιφερειάρχες κτλ, υπόσχονταν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να γίνει η Πύλη εισόδου στο Πλωμάρι. Αυτή ήταν και είναι μια βασική δέσμευση και της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Γαληνού.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Μανώλη Αρμενάκα, το Λιμενικό Ταμείο το οποίο είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την δημιουργία πύλης εισόδου στο Πλωμάρι, περνάει στη διοίκηση του Δήμου Λέσβου, με πρόεδρο τον Σπύρο Γαληνό και Αντιπρόεδρο τον Πλαγιώτη Περιφερειακό Σύμβουλο, Κυριάκο Πετρέλη. Αυτή είναι από μόνη της μια θετική εξέλιξη, η πιο θετική από όσες έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, αλλά χρειάζονται ακόμα πολλά για να γίνει η Πύλη στο Πλωμαρί που όλοι ελπίζουμε και μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και πολλά έχουν δει τα μάτια μας με έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Επίσης όπως αναφέρει επιπλέον η ανακοίνωση, ανοίγει ο δρόμος και για άλλα έργα στο λιμάνι του Πλμαρίου, όπως για παράδειγμα η ιχυθυοσκαλα κάτω από τις παραλιακές ταβέρνες.

Η ανακοίνωση που κοινοποίησε ο Μανώλης Αρμενάκας:

Επιτέλους ένα ονειρο δύο ετών που έχει να κάνει με την δημιουργία της Πύλης Σεγκεν στο Πλωμάρι γίνεται πραγματικότητα. Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, γίνεται πλέον Λιμενικό Ταμείο Δήμου Λέσβου, Πλέον διοικείται από το Δήμο Λέσβο και έχει Πρόεδρο το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και Αντιπρόεδρο τον Πλαγιώτη Κυριάκο Πετρέλη. Η ιδέα που είχα πριν δύο χρόνια και εξέθεσα στο Δήμαρχο ότι αφού η Πύλη Εισόδου περνά από το Λιμενικό Ταμείο ή θα πρέπει να έχουμε δικό μας Πρόεδρο ή να πάρουμε το Λιμενικό Ταμείο πέτυχε και στα δύο σκέλη. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την νομιμοποιηση του λιμανιού, την επισκευή του πάρκου, την επισκευή της πλωτής την τοποθέτηση κάβων και την χρηματοδοτηση των εγκαταστάσεων πύλης Σέγκεν και φυσικά για την επίσπευση της όλης διαδικασίας. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του ντόκου μπροστά στις ταβέρνες, ένα θέμα που εχουμε προχωρήσει ως Αντιδημαρχία σε τέτοιο βαθμό που τις επόμενες ημέρες θα γίνει αυτοψία από κλιμάκιο της Κτηματικής σχετικά με την ανάγκη κατασκευής του, λόγω αποσάθρωσης του τοιχείου της παραλιακής οδού. Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή δουλειά σε όλους!

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here