Home Ενημερώσεις Έκαναν «φτερά» 10 τόνοι λάδι: Απάτη σε βάρος του συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου

Έκαναν «φτερά» 10 τόνοι λάδι: Απάτη σε βάρος του συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου

594
0

Αναδημοσίευση από την ΕΡΤ Αιγαίου: Οργανωμένο κύκλωμα έχει βάλει στο στόχαστρο συνεταιρισμούς χωριών, προκειμένου να τους καταληστεύσει. Στο πλαίσιο αυτής της «επιχείρησης», τηλεφώνησε πριν μέρες στο γραφείο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Παλαιοχωρίου κάποιος Στέλιος Κρητικός , ως εκπρόσωπος της Α.Ε. ΠΑΜΟΝΑ, που εδρεύει στο Ναύπλιο και ζήτησε να αγοράσει δέκα τόνους λαδιού, χαμηλής οξύτητας.

Αφού διαπραγματεύθηκε, τηλεφωνικά πάντα, με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, του έστειλε με φαξ έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας, απ’ το οποίο προέκυπτε ότι το ποσό της αξίας του λαδιού με το ΦΠΑ, μεταβιβάσθηκε διατραπεζικά στην Τράπεζα Πειραιώς. Ύστερα απ’ αυτό ο συνεταιρισμός με την σύμφωνη γνώμη του δ.σ. παρέδωσε σε μεταφορέα , κάτοικο Γέρας Λέσβου το Σάββατο 9 Ιουλίου δέκα τόνους λαδιού, με δελτίο αποστολής και τιμολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της Α.Ε ΠΑΜΟΝΑ στο Ναύπλιο.

Όταν παρά ταύτα ούτε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ούτε την Τρίτη, εμφανίσθηκαν τα οφειλόμενα χρήματα στον λογαριασμό του συνεταιρισμού στην Τράπεζα Πειραιώς, τότε οι υπεύθυνοί του αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης και υπέβαλαν μήνυση , την οποία ο εισαγγελέας Μυτιλήνης, διαβίβασε στον εισαγγελέα Πειραιά, ως κατά τόπον αρμοδίου, επειδή ο τελευταίος που παρέλαβε το φορτίο από το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, ήταν ο Μπάμπης Μπατίστας, του οποίου το μόνο γνωστό στοιχείο είναι ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Ο μεταφορέας, που είχε ρητή έγγραφη εντολή να παραδώσει το φορτίο στην εταιρία ΠΑΜΟΝΑ στο Ναύπλιο είπε στον εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού έλαβε εντολή από τον Στέλιο Κρητικό και όχι από την εταιρία ΠΑΜΟΝΑ Α.Ε. που ήταν παραλήπτρια να παραδώσει το φορτίο στην διεύθυνση Ταύρου 41Α, στο Ρέντη, χωρίς να ενημερώσει τον πωλητή συνεταιρισμό και να έχει την συγκατάθεσή του.

Ήδη μετά την υποβολή της μήνυσης, ο συνεταιρισμός απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στον μεταφορέα, ζητώντας να πληροφορηθεί με ποια δικαιολογία άλλαξε την διεύθυνση παράδοσης του φορτίου από το Ναύπλιο στο Ρέντη, ποια στοιχεία περιέλαβε στην φορτωτική που εξέδωσε, ποιο είναι το ποσό της αμοιβής του για την μεταφορά του φορτίου, με ποιον τρόπο το εισέπραξε και ποια είναι τα στοιχεία του φερόμενου ως συνεργάτη του Μπάμπη Μπατίστα, που παρέλαβε το φορτίο και το παρέδωσε στου Ρέντη, αντί στο Ναύπλιο και βεβαίως ποιος είναι ο παραλήπτης του φορτίου, τα στοιχεία του οποίου είχε υποχρέωση να λάβει ο μεταφορέας ή ο εκπρόσωπός του και να καταγράψει στο αντίγραφο της φορτωτικής.

«Επειδή το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, δεδομένου μάλιστα του μικρού μεγέθους του συνεταιρισμού θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που θα βοηθήσουν να αποκαλυφθούν τα μέλη της εγκληματικής σπείρας» τονίζουν από τον συνεταιρισμό Παλαιοχωρίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο πανομοιότυπη περίπτωση έχει συμβεί σε χωριά της Μεσσηνίας.

Πηγή: www.era-aegean.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here