Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Παράπονα για υπέρογκους λογαριασμούς νερού με μεγάλες αυξήσεις που αγγίζουν και το...

Παράπονα για υπέρογκους λογαριασμούς νερού με μεγάλες αυξήσεις που αγγίζουν και το 75%

1094
5

Εδώ και λίγο καιρό οι κάτοικοι του Πλωμαρίου και των γύρω χωριών, ανάμεναν με αγωνία τους νέους λογαριασμούς νερού που θα έστελνε η ΔΕΥΑΛ. Τις τελευταίες ημέρες που ξεκίνησε η αποστολή τους μέσω ΕΛΤΑ άρχισαν και τα πρώτα προφορικά παράπονα αφού πολλοί συμπολίτες μας διαπιστώνουν φουσκωμένους λογαριασμούς και μεγάλες αυξήσεις στα πάγια και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα συμπολίτη μας, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα, αφού ο Δήμος χωρίς να έχει στείλει λογαριασμό νερού, έστειλε το χρέος στην εφορία με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα του και την απαίτηση πληρωμής ολόκληρου του ποσού και όχι σε δόσεις για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.

Για το θέμα θα πρέπει να πάρουν θέση, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Λίτσα Βάμβουρα, και όλο το Τοπικό Συμβούλιο Πλωμαρίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιαννάκης.

Δεν είναι και πολύ “πατριωτικό” να γίνονται εν μέσω οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης τέτοιου είδους αυξήσεις και λάθη.

Το παρακάτω μήνυμα λάβαμε από αναγνώστη του blog και κάτοικο Πλωμαρίου για τους νέους λογαριασμούς:

Αυξήσεις που καίνε από τη ΔΕΥΑΛ που ξεπερνούν το 75%

Η ΔΕΥΑΛ, σε μια τέτοια εποχή που οι μισθοί μας έχουν υποστεί μειώσεις 60%, έρχεται σαν φοροεισπράκτορας, τελείως αψυχολόγητα να μας επιβάλει αυξήσεις στο νερό, Φ Ω Τ Ι Α που ξεπερνούν το 75%.

Όσοι άνοιξαν τους λογαριασμούς, έβγαζαν αφρούς από την αγανάκτηση.

Προσωπικά, κάθε χρόνο πλήρωνα για τα 3 τετράμηνα περίπου 200 ευρώ.

Την τελευταία φορά η Δημοτική ενότητα Πλωμαρίου, έβγαλε μαζεμένους λογαριασμούς για όλο το διάστημα μέχρι και 31/12/2014.

Συγκεκριμένα για την περίοδο 1/9/13 έως 31/12/14 , 4 τετράμηνα (16 μήνες), πλήρωσα 238,32 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΛ για το διάστημα 1/1/15 έως 30/3/16 5 τρίμηνα (15 μήνες) μου ζητάει να πληρώσω 392 ευρώ.

Αν κάνεις την αναλογία είναι πάνω από 75% αύξηση.

Μας χρυσώνει βέβαια το χάπι, και μας λέει να πληρώσουμε τον Νοέμβριο.

Άμα όμως δεν έχεις να πληρώσεις αυτό το υπερβολικό ποσό, που με δικιά τους ευθύνη συσσωρεύτηκε ,σου βάζουν τόκο 1% το μήνα, δηλαδή πάνω από 12% !!!! το χρόνο.

Ούτε ο χειρότερος τοκογλύφος.

Προκόπης Ζευγαδίνας

Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Καλά, δεν γίνεται λόγος για την εγκληματική αδιαφορία του Δήμου (μην πω τίποτα άλλο) αλλά και εσείς βρε παιδιά αφού ξέρετε ότι θα πληρωθεί το νερό κάποια στιγμή, (οπότε αποφασίσουν να αφήσουν τα καφενεία οι του Δήμου και να δουλέψουν) γιατί δεν βάζετε κατιτίς στην άκρη κάθε μήνα ή οπότε μπορείτε ώστε όταν έρθει ο λογαριασμός να μην είναι δύσκολο να πληρωθεί;

  2. Έλαβα και εγώ τους λογαριασμούς του νερού ( 3) και θέλησα να ξεκαθαρίσω ποιος ανήκει σε ποιο ακίνητο με δεδομένου ότι ένα από τα τρία το έχω μεταβιβάσει σε ένα από τα παιδιά μου, ώστε να ρυθμίσω τα της νέας ιδιοκτησίας και να μην έρχονται οι λογαριασμοί στο όνομά μου. Η απάντηση που πήρα από τον υπάλληλο του Δήμου είναι πως όλα τα στοιχεία έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη και αυτός δεν έχει την δυνατότητα ούτε καν να δει στο κομπιούτερ τις ιδιοκτησίες και τους αριθμούς των υδρομέτρων ώστε να μπορεί να με εξυπηρετήσει. Πρέπει δηλαδή να επικοινωνήσω με την Μυτιλήνη, να τακτοποιήσω ένα θέμα που θα μπορούσε να γίνει από εδώ με ένα πάτημα κουμπιού. Εις δόξαν της εξυπηρέτησης του πολίτη.

  3. Τι να βάζουμε στην άκρη όταν οι αυξήσεις αγγίζουν το 500%; Είναι τρελά τα ποσά που μας ζητάνε. Πέντε φορές πάνω από ότι πληρώναμε πριν; Αφήστε κάτι αυθαίρετες χρεώσεις 10ευρώ για συντήρηση υδρομέτρου που δεν έχει γίνει ποτέ ή 56ευρώ τέλη αποχέτευσης ενώ ο βιολογικός είναι εκτός λειτουργίας χρόνια τώρα και τα λύμματα χύνονται στη θάλασσα. Ξεσηκωμός χρειάζεται και ομαδικές αγωγές στη ΔΕΥΑΛ για αυθαίρετες χρεώσεις. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τις αυξήσεις αυτές τις ψήφισαν όλοι οι τοπικοί μας άρχοντες (Αρμενάκας, Βάμβουρα, πρόεδροι χωριών) μόλις εκλέχτηκαν πριν 2 περίπου χρόνια, εν μέσω κρίσης. Τι έχουν να απαντήσουν τώρα όλοι αυτοί οι κύριοι;

  4. Η ΔΕΥΑΛ, είναι υποχρεωμένη να ανακαλέσει τους λογαριασμούς και να επανυπολογίσει τα οφειλόμενα, γιατί δεν μπορεί να εκδίδει λογαριασμούς ενάμιση χρόνου και να επιβάλει στο συνολικό ποσό τις ποινές, για την υπέρβαση του ανώτατου ορίου κατανάλωσης. Όπως επίσης και δεν μπορεί να εκδίδει έναν λογαριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να περιλαμβάνει σ’ αυτόν τα πάγια τριών ή τεσσάρων χρονικών περιόδων. Δεν ξέρω ποιοι έξυπνοι σχεδίασαν αυτόν τον τρόπο είσπραξης των καταναλώσεων, αλλά αν μη τι άλλο είναι (ο τρόπος) ανήθικος. Σε αντίθετη περίπτωση θα ασκηθούν τόσες πολλές ενστάσεις, που η ΔΕΥΑΛ δε θα ξέρει από που να φύγει. Υπάρχει καιρός να αντιμετωπισθεί σωστά το ζήτημα.

  5. Εκτός απο τις πολύ μεγάλες αυξήσεις π.χ

    ΠΑΓΙΟ

    Πριν : 2 ευρώ ανα τετράμηνο ( 2χ3 τετρ. =6 ευρώ.) το χρόνο.

    Τώρα : 8 ευρώ ανα τριμ. ( 8χ4 τριμ. = 32 ευρώ. το χρόνο.
    Περισότερο απο 5νταπλάσιο.

    Εκτός απο τις αυξείσεις που είναι υπερβολικές.
    Πρέπει οποσδήποτε να ανακαλέσουν τους λογαριασμούς και να διορθόσουν τα λάθει που έχουν κάνει.

    Να μας πούν ποια είναι η ένδειξη του μετρητή ανα 3μηνο.?

    Επίσης ποια ήταν η πραγματική ένδειξη στις 30/3/16 ?

    Δεν μπορεί στις 30/3/16 να έχει ο μετρητής μου ενδειξη 2837, και μετά απο 5 μήνες (στις 31/8/16 )να έχει ενδειξη 2854

    Δηλαδή σε 5 μήνες να κατανάλωσα μόνο 17 κυβικά !!!!
    .
    Ενώ απο 1/1/16 εως 31/3/16 να έχω καταναλώσει 460 κυβικά ( δηλ. 153 /ανα πεντάμηνο ) ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here