Home Ενημερώσεις Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για να μη κλείσει κανένα σχολείο στο Πλωμάρι, Παρασκευή 9/9/2016...

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για να μη κλείσει κανένα σχολείο στο Πλωμάρι, Παρασκευή 9/9/2016 στη Μυτιλήνη

873
1

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν κάτοικοι, καθηγητές, σύλλογοι, φορείς και η Δημοτική Ενότητα του Πλωμαρίου, εναντίων της πιθανής κατάργησης σχολείων μετά την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός παιδείας Ν. Φίλης.

Για τον κίνδυνο κατάρησης τμημάτων και συγχωνεύσεων στα Λύκεια Πλωμαρίου, σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά με κείμενο της Μαθηματικού Όλγας Καούκη στις 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ. οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 26, μετά το βενζινάδικο SHELL, Μακρύς Γιαλός, στον παραλιακό προς αεροδρόμιο. Καλείται όλος ο κόσμος του Πλωμαρίου να δώσει δυναμικό παρόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που λάβαμε:

Εντελώς απροειδοποίητα δημοσιεύτηκαν τον Ιούλη στο ΦΕΚ «οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων» καθώς και «των τομέων των ΕΠΑΛ» της χώρας.

Ουσιαστικά με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μέσα στο καλοκαίρι!… δίνει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων, που με την προτροπή της Τρόικας από το 2011 είχαν προσπαθήσει να εφαρμόσουν οι τότε κυβερνήσεις, ξεσηκώνοντας όμως θύελλες αντιδράσεων και κινητοποιήσεων στον εκπαιδευτικό χώρο, με αποτέλεσμα αυτές οι προσπάθειες μετά από λίγο να παγώσουν.

Η τροποποίηση που ανακοινώθηκε πριν 10 μέρες, απλά επιβεβαίωσε τη σκοπιμότητα του υπουργείου να κλείσουν σχολεία για εξοικονόμηση εκπ/κου προσωπικού .

Με το νέο αυτό ΦΕΚ, μια σειρά σχολείων όπως π.χ. το ΓΕΛ Πλωμαρίου και το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, τα οποία ως νησιωτικά και απομακρυσμένα και λόγω αποστάσεων και δυσκολιών μετακίνησης μπορούσαν μέχρι τώρα να αξιοποιήσουν το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και να συγκροτήσουν τμήματα ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χάνουν τώρα αυτή την δυνατότητα λόγω περιορισμών στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Επίσης η προϋπόθεση που μπαίνει, «να υπηρετούν στα σχολεία μόνιμοι καθηγητές που θα διδάσκουν τα μαθήματα προσανατολισμού» περιορίζει ακόμα πιο δραματικά τα πράγματα, μιας και ως γνωστόν η λειτουργία των επαρχιακών κυρίως σχολείων βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στους αναπληρωτές…!!!

Με την νέα υπουργική απόφαση, το αποτέλεσμα θα είναι να καταργηθούν τμήματα άμεσα, να κλείσουν σχολεία (αν όχι τώρα, πάντως μέσα στην επόμενη διετία), να ξεσπιτωθούν οικογένειες, να φορτωθούν με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη οι γονείς, ή απλά να κοπούν τα όνειρα και οι προσπάθειες χιλιάδων μαθητών να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν.

Για το Πλωμάρι, η άμεση συνέπεια της οποιασδήποτε υποβάθμισης ή του κλεισίματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ του, θα είναι η χαριστική βολή μετά τον Καλλικράτη!

Για όλους τους παραπάνω λόγους ,
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Σύλλογος καθηγητών ΓΕΛ Πλωμαρίου, Σύλλογος καθηγητών ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Σύλλογος καθηγητών Γυμνασίου Πλωμαρίου, , Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΓΕΛ Πλωμαρίου, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Πλωμαρίου, Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου, Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Πόλιον».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ, στην Μυτιλήνη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη 1μ.μ.

ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 26, μετά το βενζινάδικο SΗELL, Μακρύς Γιαλός, στον παραλιακό προς αεροδρόμιο

*Φωτογραφία αρχείου

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πως πήγε η κινητοποίηση και κυρίως για το αποτέλεσμα που αυτή έφερε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here