Home Ενημερώσεις Τουρίστας αναγκάστηκε να πάρει ταξί στις 4:00 τα ξημερώματα για Μυτιλήνη διότι...

Τουρίστας αναγκάστηκε να πάρει ταξί στις 4:00 τα ξημερώματα για Μυτιλήνη διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Πλωμάρι

735
4

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ένας άτυχος τουρίστας που επισκέφτηκε το Πλωμάρι με ιστιοφόρο, εχτές τα ξημερώματα γύρω στις 3:00, είχε ένα ατύχημα-τραυματισμό στο δάχτυλο στην προσπάθεια του να δέσει το σκάφος του.

Αρχικά ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Πλωμαρίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το υπηρεσιακό περιπολικό στο κέντρο υγείας. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε απαραίτητο να πάει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τον εξετάσει και ορθοπεδικός.

Όμως ασθενοφόρο δεν υπήρχε, διότι χρειάζεται επισκευή και τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει ούτε εφεδρικό και για τα έκτακτα περιστατικά πρέπει να έρθει από τη Μυτιλήνη άλλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τελικά στις 4:00 τα ξημερώματα ένα ταξί παρέλαβε τον άτυχο τουρίστα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το κόστος για να πας και να επιστρέψεις είναι περίπου 80-100 ευρώ συνήθως.

Έτσι με αυτές τις συνθήκες στο κομμάτι της υγείας, δεν μπορεί το Πλωμάρι να απαιτεί να έχει τουρισμό.

Κάποιες φορές δεν υπάρχει οδηγός βάρδιας, λόγω του ότι δεν έχουν αντικατασταθεί οι οδηγοί που πήραν σύνταξη και άλλοτε είτε λείπει το ασθενοφόρο για επισκευή είτε δεν έχει πληρωμένα ασφάλιστρα και μένει ακινητοποιημένο.

Έτσι παραμένει σε κίνδυνο ο ντόπιος πληθυσμός, αλλά και οι τουρίστες, που θα χρειαστούν σε έκτακτα περιστατικά μεταφορά στη Μυτιλήνη.

Ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει λύση σε αυτού του είδους τα προβλήματα.

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Σε γενικές γραμμές Δημήτρη δεν μπορώ να πω ότι εχεις άδικο. Πραγματικά το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών είναι γνωστό εδω και 2 χρόνια και τίποτε δεν έχει αλλάξει. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας πράγματι είναι πάλι χαλασμένο και μάλιστα λίγες μέρες αφότου το παραλάβαμε από το συνεργείο όπου έμεινε ακινητοποιημένο για πολλές μέρες. Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντικατασταθεί προσωρινά με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Άντισσας, μέχρι να επισκευαστεί εκ νέου.
    Οι βλάβες ενός οχήματος που κάνει πολλά “δύσκολα” χιλιόμετρα, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα και επιθετική οδήγηση στους δρόμους που όλοι ξέρουμε , είναι προφανώς μέσα στο πρόγραμμα. Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την προσωρινή αντινακάσταση του, όμως, στο ελληνικό κράτος ποτέ δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε όσον αφορά στην ταχύτητα τους. Η προνοητικότητα και η κοινή λογική ποτέ δεν ήταν ” το δυνατο σημείο” της ελληνικής κρατικής μηχανής, κατά τη γνώμη μου.
    Ωστόσο ο τίτλος του κειμένου Δημήτρη, θα έπρεπε να είναι ότι χρειάστηκε να πάει στη Μυτιλήνη γιατί στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ορθοπαιδικός ( σε κανένα κέντρο υγείας δεν υπάρχει άλλωστε ) και όχι ασθενοφόρο. Γιατί ένα θλαστικό τραύμα σε ένα δάχτυλο όσο σοβαρό και να είναι, σε καμία χώρα του κόσμου δεν θα μεταφέρονταν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Θέλω να πώ ότι ακόμα και αν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, δεν θα τον μετέφερε αυτό στο νοσοκομείο.
    Το ασθενοφόρο είναι ( όταν είναι … και όταν υπάρχει και οδηγός… ) για να μεταφέρει περιστατικά δυνητικά απειλητικά για τη ζωή του ασθενούς
    ( π.χ. έμφραγμα, αρρυθμίες, εγκεφαλικό επεισόδιο, σοβαρό τροχαίο ατύχημα, δηλητηρίαση, εμμένουσα επιληπτική κρίση κλπ κλπ ). Αν στείλεις το ασθενοφόρο στη Μυτιλήνη για ένα θλαστικό τραύμα σ’ ένα δάχτυλο και τις επόμενες 2,5ώρες που αυτό θα απουσιάζει, εμφανιστεί ένα από τα παραπάνω περιστατικά είναι πολύ πιθανό κάποιος να χάσει τη ζωή του και η ευθύνη του θανάτού του θα βαρύνει και ηθικά και νομικά έσενα – τον γιατρό που έκανε αλόγιστη χρήση του ασθενοφόρου.

  2. Φιλε με τα επειχιρηματασου θα διωξουμε και τα χελιδονια απο το Πλωμαρι οχι μονο τους τουριστες

  3. Δυστυχώς ο κόσμος δεν ξέρει να αξιολογήσει πότε χρειάζεται ασθενοφόρο για ένα περιστατικό και πότε όχι. Και ένα κόψιμο στο χέρι δεν είναι περιστατικό για ασθενοφόρο. Ούτε το γεγονός ότι ο τουρίστας δεν είχε δικό του μέσο για να πάει στο νοσοκομείο σημαίνει πως πρέπει να τον μεταφέρει ασθενοφόρο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here