Home Άρθρα Στην κινητοποίηση για το ΦΠΑ υπήρχαν και υποκριτές, “μενουμευρωπαίοι”, διευθαρμένοι και ψηφίσαντες...

Στην κινητοποίηση για το ΦΠΑ υπήρχαν και υποκριτές, “μενουμευρωπαίοι”, διευθαρμένοι και ψηφίσαντες μνημόνια

1048
0
x-default

Σε ακόμα μια κινητοποίηση στη Λέσβο, βρήκαν την ευκαιρία και οι όψιμοι επαναστάτες να παρεισφρήσουν στο πλήθος και να πάρουν λίγη δόξα.

Ο κόσμος δεν πρέπει όμως να ξεχνά ότι, υπάρχουν φανατικοί του μπλοκ “Μένουμε Ευρώπη Με Κάθε Κόστος Και Πάση Θυσία”, υπάρχουν πολιτικοί που ψήφισαν μνημόνιο ή υποστηρίζουν κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και διάφοροι διεφθαρμένοι πολιτικοί από διάφορες βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, φυσικά εννοείται ότι δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι, αλλά ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του…

Είσαι με το μπλοκ “Μένουμε Ευρώπη”; Είσαι με αυτούς που ψήφισαν μνημόνια; Τότε δεν μπορείς τώρα να ρίχνεις δάκρυα και να επαναστατείς για την πιθανή κατάργηση του ΦΠΑ. Μένουμε Ευρώπη με κάθε κόστος σημαίνει Μνημόνιο, Μνημόνιο σημαίνει αντιλαϊκά μέτρα και ανάμεσα σε αυτά και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Τελικά όμως μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην αυξήσει το ΦΠΑ, ως άλλος Χότζα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Γιώργος Πάλλης, έλαμψε με την απουσία του από τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ χάλαγαν τον κόσμο μόνο στο άκουσμα της πιθανότητας η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά. Τώρα κάποιοι λένε ότι δεν ήταν προεκλογική τους δέσμευση.

Οπότε θα έπρεπε να είχαμε χορτάσει από υποκρισία από όλες τις πλευρές και όλα τα κόμματα και να είμαστε υποψιασμένοι.

*Στη φώτο ένας από τους πραγματικούς αγωνιστές.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here