Home Ενημερώσεις Διαβεβαίωση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαριου – Πότε όμως θα αντικατασταθούν οι...

Διαβεβαίωση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαριου – Πότε όμως θα αντικατασταθούν οι τρεις μεταθέσεις;

665
0

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Καπέλιος διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη για τη μη κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, όμως δεν έγινε σαφές το πότε θα αναπληρωθούν οι θέσεις των τριών πυροσβεστών που θα πάρουν μετάθεση-απόσπαση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για της ανάγκες της fraport. Στο δελτίο τύπου δεν έγινε αναφορά και για το έγγραφο που απέστειλε και ο Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής σχετικά με την κατάργηση/υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου:

Διαβεβαίωση του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης –Θεοδοσιάδης έλαβε στις 10 Ιανουαρίου προφορική έκκληση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου κ. Εμ. Αρμενάκα καθώς και γραπτό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ» για παρέμβαση του ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου Λέσβου και τα διαβίβασε αυθημερόν προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλη Καπέλιο συνηγορώντας απόλυτα στο αίτημα τους.

Χθες το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και του διατύπωσε το ανωτέρω αίτημα με την προσωπική του παράκληση να μην ανασταλούν οι εργασίες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου Λέσβου. Ο Αρχηγός έκανε αποδεκτό το αίτημα του Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. κ. Γιαννέλλη και τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του ανωτέρου κλιμακίου που εδρεύει στο Πλωμάρι. Ήδη υπηρετούν 20 πυροσβέστες (6 μόνιμοι και 14 πενταετείς). Απλά 3 εκ των μονίμων μετατίθενται προσωρινώς για υπηρεσιακές ανάγκες στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και εντός των επομένων μηνών οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από το Αρχηγείο.

Από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αιγαίου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here