Home Ενημερώσεις Αβέβαιο το μέλλον του Μιχαλέλλειου Οίκου Ευγηρίας, Δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός –...

Αβέβαιο το μέλλον του Μιχαλέλλειου Οίκου Ευγηρίας, Δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός – Δεσμεύση Γαληνού

1289
0

Στον “αέρα” βρίσκονται οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του Μιχαλέλλειου Οίκου Ευγηρίας, λόγω μη έγκρισης του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Λόγω της κατάργησης του Δήμου Πλωμαρίου, το Μιχαλέλλειο ως κληροδότημα θα έπρεπε να είχε περάσει στην δικαιοδοσία του ενιαίου Δήμου Λέσβου από του 2011 κάτι το οποίο δεν συνέβη μέχρι σήμερα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κατσαρό επισκέφτηκαν σήμερα τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, το πρώην δημαρχείο Πλωμαρίου και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μιχαλέλλειου, κ. Στέφανο Σανιδά, παρουσία των εργαζομένων, προμηθευτών και απλών πολιτών του Πλωμαρίου, του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Αρμενάκα, της Προέδρου της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Βάμβουρα αλλά και όλων των μελών του Τοπικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του οίκου, τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζομένους, αλλά και για τη σημασία που έχει η συνέχιση της λειτουργίας του για την τοπική κοινωνία. Υπήρξαν και στιγμές έντασης. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να βρει λύση για την συνέχιση της λειτουργίας του Μιχαλέλλειου και πιθανόν θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον αρμόδιο υπουργό.

*Φωτογραφία από την κοπή βασιλόπιτας του 2013

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here