Home Ενημερώσεις Έλλειψη μαθηματικού στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου – Νέα επιστολή των μαθητών

Έλλειψη μαθηματικού στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου – Νέα επιστολή των μαθητών

613
0

Νέα επιστολή, αυτή τη φορά από το 15μελές του Επαγγελματικού Λυκείου Πλωμαρίου, εστάλει προς κάθε υπεύθυνο για το γνωστό πλέον πρόβλημα της έλλειψης καθηγητή μαθηματικών στα σχολεία της περιοχής μας. Οι μαθητές ζητάνε την τοποθέτηση μαθηματικού και την αναπλήρωση των χαμένων ωρών και αν αυτό δεν γίνει άμεσα θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η σχετική επιστολή:

Πλωμάρι, 21-02-2017
Προς:
Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης Τμήμα Α.
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Β. Αιγαίου.

Ανακοίνωση – Γνωστοποίηση

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του 1ου ΕΠΑ.Λ Πλωμαρίου, συνηγορεί και στηρίζει την Ανακοίνωση-Γνωστοποίηση του Δεκαπενταμελές Συμβουλίου του Γυμνασίου Πλωμαρίου στις 15-02-2017.

Θεωρεί ότι η προσωρινή λύση που δόθηκε στο σχολείο μας, για να καλυφθούν κάποιες ώρες των Μαθηματικών για την Α΄ τάξη και την Γ΄ τάξη, ενώ η Β΄ τάξη δεν διδάσκεται καθόλου Μαθηματικά, δεν επαρκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζουμε πως μέχρι σήμερα από τις 20/12/2016, όπου παραιτήθηκε η Μαθηματικός η οποία δίδασκε και στα τρία σχολεία του Πλωμαρίου (Γυμνάσιο-ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ), έγιναν τα δέοντα για την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού. Όμως η χρονοβόρα διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών που τηρεί το ΥΠΕΠΘ, σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού από αναπληρωτή εκπαιδευτικό, όπως και έγινε τρεις φορές μέχρι τώρα, οδήγησε στο να υπάρξουν κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αποτέλεσμα να πλησιάζει η περίοδος για τις Ενδοσχολικές και Πανελλαδικές εξετάσεις και να είναι αναγκαίο και άμεσο να καλυφθεί η απαιτούμενη διδακτέα ύλη.

Βρισκόμαστε πλέον στο Λύκειο, στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής μας, όπου κρίνεται το μέλλον μας και στερούμαστε γνώσεις από ένα μάθημα, που είναι βασικό για την περαιτέρω σταδιοδρομία μας.
Οι μαθητές του σχολείου μας και ειδικότερα της Γ΄ Λυκείου αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα εκτός σχολείου και να επιβαρύνονται οικονομικά. Επιπλέον οι μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, έρχονται σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει λύτρωση γι αυτούς, για τις Ενδοσχολικές και Πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι είναι χρέος του υπουργείου να μεριμνά για όλους τους μαθητές ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση αλλά και στην διαδικασία εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους αρμόδιους φορείς:

1. Να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση καθηγητή Μαθηματικών, για να σταματήσει να υφίσταται το κενό, αλλά τονίζουμε πως ακόμη και αν έρθει, δεν επαρκή ο χρόνος για να καλυφθεί η απαιτούμενη διδακτέα ύλη.

2. Απαιτούμε να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες διδασκαλίας (εκτός από τις ώρες του ωρολογίου προγράμματος), με πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία, η οποία να αρχίσει από τώρα και να λήξη στο τέλος του διδακτικού έτους.

Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας και δεν ληφθούν άμεσα λύσεις, είμαστε διατεθειμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με εκτίμηση
Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του 1ου ΕΠΑ.Λ Πλωμαρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here