Home Άρθρα 70 εκατομμύρια θα ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport για τα αεροδρόμια; –...

70 εκατομμύρια θα ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport για τα αεροδρόμια; – Για «Θόρυβο χωρίς λόγο» απαντά η Κυβέρνηση

1588
0

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών. Ένα δημοσίευμα σε γερμανικό περιοδικό που «αποκάλυπτε» πως η Fraport ετοιμάζεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας «της κακής κατάστασης των 14 ελληνικών αεροδρομίων», προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομίας που έσπευσε να το χαρακτηρίσει «θόρυβο χωρίς λόγο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το περιοδικό Spiegel «η Fraport θέλει να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροδρόμια που ανέλαβε …βρίσκονται προφανώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όσο μπορούσε κανείς να εικάσει» και «στη σχετική συμφωνία παραχώρησης προβλέπεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις».

Το περιοδικό επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες: «η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων». Σύμφωνα με την έκθεση «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα».

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σχολιάζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», υποστήριξε πως δημιούργησε «θόρυβο χωρίς λόγο» και πως «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών και νομίζω πως πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία τελικώς θα διευκρινιστούν τα πράγματα».

Πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.» αναφέρουν πως από την πλευρά της FRAPORT δεν υπάρχουν αξιώσεις για μία τόσο μεγάλη αποζημίωση ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην ημέρα να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: www.efsyn.gr

Η άποψη του Θράσου Αβραάμ για το θέμα όπως δημοσιεύτηκε από τον ίδιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και το βόδι! Αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Fraport στην οποία έχουν παραχωρηθεί 14 αεροδρόμια μετά από αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση ,μεταξύ των οποίων και αυτό της Μυτιλήνης. Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια .Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα,¨ ανεξάρτητος¨ εμπειρογνώμονας τον οποίο επικαλείται η Fraport κατέγραψε σε έκθεσή του, μεταξύ άλλων, χιλιάδες καμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και πυροσβεστήρες που είτε απουσιάζουν είτε δεν λειτουργούν. Γι’ αυτές τις καμένες λάμπες και πόρτες που η ληστρική εταιρεία υποτίθεται ότι δεν είδε κατά τον έλεγχο, ζητά 70 εκατ. ευρώ!

Θυμίζω ότι οι «επενδυτές» της Fraport πήραν δάνειο ,με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και την συνδρομή της ALPHA BANK, για να πληρώσουν το τίμημα εξαγοράς. Για να ολοκληρωθεί όμως η αγορά η εταιρεία απαίτησε και πέτυχε εγγυήσεις ότι τα κεφάλαια που θα επενδυθούν δε θα χαθούν .Έτσι δώσαμε εγγυήσεις ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953 που εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων που θα “επενδύσουν” οι Γερμανοί! Η άποψη ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα της Fraport είναι ότι οι Γερμανοί υφάρπαξαν τα ελληνικά αεροδρόμια κατόπιν εκβιασμού για να διασώσουν την μητρική εταιρεία η οποία είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως αποδείχθηκε από την ανάγνωση των ισολογισμών της.

Αυτές είναι οι περίφημες «επενδύσεις» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που για να αποκομίσουν τα κέρδη τους στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα χρήματα του Δημοσίου. ¨Μην χαθούν άλλες επενδύσεις¨ έλεγε πρόσφατα ένας από τους πολιτικούς εκπροσώπους της κομπραδόρικης παρασιτικής τάξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, καταπάτηση της νομοθεσίας, καταστροφή του περιβάλλοντος , δουλοπαροικιακές εργασιακές σχέσεις με εργαζόμενους των 250 ευρώ τον μήνα και φυσικά τεράστια κέρδη για τους ¨επενδυτές¨. Αν αυτό είναι το όνειρο σας, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here