Home Ενημερώσεις ΕΠΑΛ Πλωμαρίου: Παράσταση Διαμαρτυρίας γονέων, μαθητών και καθηγητών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...

ΕΠΑΛ Πλωμαρίου: Παράσταση Διαμαρτυρίας γονέων, μαθητών και καθηγητών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

1972
0

Σήμερα το μεσημέρι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη για την μεθοδευόμενη κατάργηση ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. της Λέσβου. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που βάλλονται από αυτήν την υπουργική απόφαση ένα εκ των οποίων είναι και το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου που είχε εξαγγείλει 3ώρη στάση εργασίας για το σκοπό αυτό.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία γονέων και μαθητών του ΕΠΑΛ Πλωμαρίου καθώς και μελών του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου που εξέθεσαν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κύριο Καλάργαλη τις οδυνηρές επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή γονέων και μαθητών η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης αφού εκκρεμμεί η έγκριση δύο ακόμη τμημάτων πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες .

Ο Περιφερειακός Διευθυντής παρά το ότι αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των παρευρισκομένων δεν δεσμεὐτηκε για την ικανοποίησή τους εφόσον είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου οπότε το μέλλον για τη λειτουργία των τμημάτων άρα και τη φοίτηση των μαθητών παραμένει αβέβαιο.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here