Home Αστυνομικό Δελτίο Ξεκίνησε η χρήση ποδηλάτων από την Αστυνομία σε Λέσβο και Χίο

Ξεκίνησε η χρήση ποδηλάτων από την Αστυνομία σε Λέσβο και Χίο

4587
0

Δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη και στη Χίο, παρουσιάσεις σχετικά με την έναρξη της εφαρμογής του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα. Οι εν λόγω παρουσιάσεις έλαβαν χώρα στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου και Χίου, αντίστοιχα

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, σήμερα (25-05-2018) στη Μυτιλήνη και στη Χίο, παρουσιάσεις σχετικά με την έναρξη της εφαρμογής του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτων.

Οι παρουσιάσεις έλαβαν χώρα στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου και Χίου, αντίστοιχα και σε αυτές παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκειά τους, οι οικείοι Διευθυντές Αστυνομίας ανέδειξαν τη σημασία της επέκτασης του εν λόγω θεσμού στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, τονίζοντας ότι βασική επιδίωξή του είναι η αναβαθμισμένη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά των κατοίκων των πόλεων, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα ανέλυσαν το πλαίσιο εφαρμογής της νέας δράσης, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση και στη διοικητική υπαγωγή των νέων ευέλικτων αυτών αστυνομικών δομών, σημειώνοντας επιπρόσθετα ότι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η νέα -για τις περιοχές τους- αυτή μορφή ήπιας, εμφανούς και προληπτικής αστυνόμευσης, στοχεύει στο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες, στη διαχείριση τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσεως, καθώς και στη στήριξη του τοπικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης, παρευρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και την έναρξη του νέου θεσμού.

Επιπρόσθετα, τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν τέσσερις (4) αστυνομικοί ποδηλάτες, οι οποίοι στελεχώνουν αντίστοιχα, τις νέες αστυνομικές δομές στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here