Home Ανακοινώσεις Μονοήμερη εκδρομή σε Αρχαία Άσσο και Αρχαία Τροία από το Seafari Adventures...

Μονοήμερη εκδρομή σε Αρχαία Άσσο και Αρχαία Τροία από το Seafari Adventures 12/9 και 19/9

4139
0

Δυο μονοήμερες εκδρομές στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αρχαία Άσσο και στην Αρχαία Τροία διοργανώνονται από το Seafari Adventures στις 12 Σεπτεμβρίου και 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδρομές:

Η συνάντηση γίνετε στο λιμάνι της Πέτρας στις 08:00 το πρωί και μετά τον έλεγχο αναχωρείτε στις 08:30 για το λιμάνι του Kucukkuyu. Η άφιξη σας στο λιμάνι του Küçükkuyu θα είναι γύρω στις 10:30 π.μ. και μετά τον τελωνειακό έλεγχο ξεκινάει περίπου 11:00 η ώρα η εκδρομή σας στην Αρχαία Άσσο & την Αρχαία Τροία. O επίσημος ξεναγός, στα 45 λεπτά μέχρι την πρώτη στάση, σας ενημερώνει σύντομα για το πρόγραμμα της εκδρομής και για τα μέρη που θα επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Η πρώτη στάση θα είναι στο χωριό Behramkale οπού φτάνετε περίπου στις 11:45.

Απολαύστε μια βόλτα στα μικρά σοκάκια μεταξύ των ιστορικών εξοχικών σπιτιών που είναι φτιαγμένα από το κόκκινο πυριγενή πέτρωμα Ανδεσίτης και έχουν μοναδική αρχιτεκτονική. Φτάνοντας στην κορυφή της αρχαίας πόλης της Άσσου, μπορείτε εύκολα να δείτε το νησί της Λέσβου και να απολαύσετε μια μοναδική πανοραμική θέα. Πριν ξεκινήσετε την περιήγηση με τον ξεναγό σας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Τζαμί Hüdavendigar και της Γέφυρας Hüdavendigar, τα οποία χτίστηκαν τον 14ο αιώνα από τον Οθωμανό σουλτάνο Murat I. Στην κορυφή του λόφου θα δείτε το Ναό της Αθηνάς, την Αγορά που μετατράπηκε σε εκκλησία, το αρχαίο Γυμνάσιο, το θέατρο και τη φιλοσοφική σχολή που ίδρυσε ο Αριστοτέλης. Το τοπίο είναι μαγικό και έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες συνδυάζοντας φύση και ιστορία. Μετά τις πρώτες εντυπώσεις σας θα αναχωρήσετε για την Τροία, στη διαδρομή θα έχετε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό ή καφέ για 45-60 λεπτά, όπου μπορείτε να επιλέξετε από 2 διαφορετικά μενού ή να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Ο ξεναγός σας θα σας ενημερώσει σχετικά.

Στη συνέχεια θα φτάσετε στη διάσημη αρχαία πόλη της Τροίας, η οποία αναφέρθηκε στην εποχή της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, πού γράφτηκε από τον Όμηρο και έχει πλούσια ιστορία 5000 χρόνων συμπεριλαμβανομένου του Τρωικού Πολέμου. Θα ξεκινήσετε την ξενάγηση με το ξύλινο άλογο που εμπνέεται από το θρύλο της Τροίας και την αρχαία πόλη που κάηκε και καταστράφηκε 9 φορές και ξαναχτίστηκε στον ίδιο τόπο. Με τον ξεναγό σας θα περιηγηθείτε στις θρυλικές κεκλιμένες και αλληλένδετες οροφές, την εκσκαφή και το λόφο του φρουρίου, τον βορειοανατολικό πύργο και τη δεξαμενή, τα ερείπια των σπιτιών της δεύτερης Τρωικής περιόδου και του Μεγάρου, τις πύλες των τειχών, τις ράμπες, τα λουτρά, τους υπονόμους και το Ωδείο δημιουργώντας σας μια αίσθηση ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή. Μετά από αυτές τις εντυπωσιακές πολιτιστικές εικόνες, αναχωρείτε για το λιμάνι του Küçükkuyu όπου το πλοίο, μετά τις τελωνειακές διαδικασίες, φεύγει στις 18:00 για την Πέτρα Λέσβου.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά(Πλωμάρι-Κucukkuyu-Πλωμάρι)

  • Εμπειρος Ξεναγός

  • Πολυτελές Πουλμαν & Τζιπ για τις μεταφορές.

  • 1 Γεύμα της επιλογής σας 5,00 €

ή 2η Επιλογή 7,00 € (Τα ποτά δεν περιλαμβάνονται)

  • Εισοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους (Ασσος 2 € & Τροία 5 € )
  • Προσωπικά έξοδα

Τιμή 80 ευρώ / ανά άτομο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6970124830/ 6981904001

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here