Home Ανακοινώσεις Εκδρομή σε Μονή Μυρσινιώτισσας Χίδηρα – Γαβαθά Δευτέρα 24/9/18 από το...

Εκδρομή σε Μονή Μυρσινιώτισσας Χίδηρα – Γαβαθά Δευτέρα 24/9/18 από το Seafari Adventures

2963
0

Ανακοίνωση εκδρομή από το Seafari Adventures: Δύο χιλιόμετρα βόρεια της Καλλονής ξαπλωμένο στη πλαγιά του βουνού “Δρακοντιτσι” βρίσκεται το μοναστήρι της Μυρσινιώτισσας ατενίζοντας τον κόλπο της Καλλονής.

Εκεί χτίστηκε πριν από χρόνια (αρχές του 14ου αιώνα) με δαπάνες μιας μακαρίτισσας μοναχής της Μητροδώρας Μπαραμπούτη από το Πλωμάρι. Κατά την παράδοση, στον ευλογημένο αυτό τόπο πρωτο φάνηκε το θείο φως της εικόνας της Παναγίας. Το είδε πρώτος από την Καλλονή ο Μητροπολίτης. Ακολούθησαν το φως και έφτασαν μέσα στο πευκόφυτο δάσος του βουνού Δρακοντιτσι εκεί όπου σήμερα είναι χτισμένο το μοναστήρι. Τον τόπο τον διάλεξε η Παναγία για να δεσπόζει από εκεί πάνω όλου του κάμπου της Καλλονής.

Μετά το τέλος της πανήγυρις η πορεία μας θα συνεχίσει προς τα Χύδηρα, γενέτειρα του γνωστού ζωγράφου Γιώργου Ιακωβίδη. Εδώ λειτουργεί οινοποιείο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λάμπρου και παράγει το γνωστό κρασί ¨Μεθυμναίος¨ βιολογικής Γεωργίας απο ποικιλία Λεσβιακού κρασοστάφυλου μοναδικής στον κόσμο (Χυδηριώτικο). Σύμφωνα με τον Αρχαίστρατο (4ος αιώνας Π.Χ) αρχαίο ποιητή και γευσιγνώστη το κρασί της Λέσβου ήταν το καλύτερο της Αρχαιότητας.  

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε βόρειοδυτικά προς τον γραφικό Γαβαθά όπου θα φάμε και θα ξεκουραστούμε. Ενώ η ομορφη παραλία θα προσελκύσει τους λάτρεις της κολυμβησης για μία δροσερή βουτιά πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το όμορφο Πλωμαρι.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 19/9/18
Τιμή 15 Ευρώ/ ανά άτομο
Τηλ. Κρατήσεων: 6970124830/ 6981904001/ 22520-33489

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται φαγητό,
(Το κοστος φαγητού 10€/ άτομο)
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με πουλμαν.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here