Home Άρθρα Καμία αντίδραση από το Πλωμάρι για τη μη δημιουργία τρίτου δήμου στη...

Καμία αντίδραση από το Πλωμάρι για τη μη δημιουργία τρίτου δήμου στη Λέσβο

3306
0

Εδώ και αρκετό καιρό είναι κοινό μυστικό ότι κατά 99% αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο χωροταξικό των Δήμων ανά την Ελλάδα, στη Λέσβο θα δημιουργηθούν μόνο δυο δήμοι και όχι τρεις ή παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση το Πλωμάρι το οποίο είναι η Δεύτερη Δημοτική Ενότητα μετά τη Μυτιλήνη, θα ενσωματωθεί στο νεοσύστατο Δήμο με έδρα τη πρωτεύουσα του νησιού μας και ουσιαστικά θα συνεχίσει να διοικείται από μακριά με τη μόνη διαφορά ότι θα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι γεωγραφικά και πληθυσμιακά.

Η περίπτωση να δημιουργηθεί Δήμος στη Νότια Λέσβο που θα συμπεριελάμβανε την Αγιάσο, τη Γέρα, τον Ευεργέτουλα, τον Πολιχνίτο και φυσικά το Πλωμάρι, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχει αποκλειστεί. 

Άλλωστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου όπως ο κ. Τεντόμας, ο Βουλευτής Γιώργος Πάλλης, αλλά και κάποιοι που κατάγονται από το Πλωμάρι εισηγήθηκαν τη δημιουργία μόνο δυο δήμων. Ίσως απλώς να θέλουν το Πλωμάρι να υπάρχει ως το δεκανίκι του πρώην Δήμου Μυτιλήνης…

Και για να είμαστε δίκαιοι και να μη ρίχνουμε το βάρος μόνο στους Συριζαίους, όπως βλέπουμε κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για δημιουργία τριών ή παραπάνω δήμων πέρα από μεμονωμένες φωνές. Όλοι ζητάνε τη διάσπαση αλλά μέχρι δυο. Παράλληλα καμία αντίδραση οργανωμένη ή μη δεν προέκυψε από κανέναν νυν ή πρώην αυτοδιοικητικό ή από κάποια κίνηση πολιτών ή σύλλογο που δραστηριοποιείται στο Πλωμάρι, πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις διαμαρτυρίας. Ως blog είχαμε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου τα τελευταία χρόνια.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here