Home Άρθρα Καλή η πολυσυλλεκτικότητα σε ένα Δημοτικό Συνδυασμό, αλλά η αλήθεια είναι άλλη...

Καλή η πολυσυλλεκτικότητα σε ένα Δημοτικό Συνδυασμό, αλλά η αλήθεια είναι άλλη στη πράξη

2235
0

Πάνω σε αναμμένα κάρβουνα είναι όσοι έχουν ανακοινώσει ή όσοι αναμένεται να ανακοινώσουν την υποψηφιότητα τους για το Δήμο Λέσβου ή τους Δήμους που θα προκύψουν, το ίδιο και τα επιτελεία τους, όσο δεν αλλάζει ο Καλλικράτης. Άμεσα επηρεάζονται και οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διότι πολλοί που θα κατέβουν υποψήφιοι στελεχώνοντας κάποιο συνδυασμό έχουν συγκεκριμένα σχέδια σε περίπτωση που σπάσει ο Δήμος και διαφορετικά σε περίπτωση που δεν σπάσει.

Ακούμε συχνά διάφορους υποψήφιους να μιλάνε σε δημοσιογράφους χωρίς κανέναν αντίλογο και να διατυμπανίζουν την πολυσυλλεκτικότητα, την ανεξαρτησία ή την υπερκομματικότητα του συνδυασμού τους. Βάλτε λοιπόν το μυαλό σας να δουλέψει, σκεφτείτε το καλά, η κοινωνία μας είναι μικρή και όλοι τουλάχιστον σε κάθε Δημοτική Ενότητα γνωριζόμαστε και ειδικά αυτοί που μονοπωλούν τακτικά με την παρουσία τους είναι αρκετά γνωστοί και έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, άλλοτε πετυχαίνοντας το στόχο τους και άλλοτε πέφτοντας έξω, είτε γιατί δεν τους τίμησε ο κόσμος με τη ψήφο του, είτε γιατί ο συνδυασμός δεν κέρδισε τις εκλογές.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην εποχή του Καλλικράτη, τις εκλογές του 2010 κέρδισε ο Δημήτρης Βουνάτσος ως ανεξάρτητος και το 2014 ο Σπύρος Γαληνός, ως περίπου ανεξάρτητος. Και οι δυο συνδυασμοί στελεχώθηκαν με διάφορα πρόσωπα που προέρχονταν κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είτε ως ενεργά μέλη είτε ως αντάρτες των κομμάτων τους, αλλά και από άλλους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους. Στην πορεία υπήρξαν πολλές διαφωνίες(απόλυτα δημοκρατικό) είτε ιδεολογικής φύσεως είτε προσωπικών συμφερόντων και κομματικών κάποιες φορές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις, διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων ή μόνιμες προστριβές που είχε ως αποτέλεσμα τη μη εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των δημοτών.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζεται η πολυσυλλεκτικότητα λόγω αυτών των παραδειγμάτων. Αυτό μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να λειτουργήσει καλύτερα.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε συνήθως ο μόνος συνδυασμός που έχει ομοιογένεια είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση” του ΚΚΕ και σε Δήμο και σε Περιφέρεια, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι ή ότι γράφοντας αυτό το κείμενο εκφράζουμε κάποια στήριξη.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here