Home Δελτία Τύπου Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για την Περιφέρεια Βορείου...

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

2337
0

Δελτίο τύπου: Ανανεωμένο με νεανική ορμή αλλά και εμπειρία το ψηφοδέλτιο της “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά”. Ανανεωμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι το ψηφοδέλτιο της “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” για τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη. Αποτελείται από 42 υποψήφιους και υποψήφιες περιφερειακούς/κές συμβούλους εκ των οποίων 18 είναι γυναίκες και 24 άνδρες.
Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνεται από αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στο νησί τα τελευταία χρόνια, με αφορμή το προσφυγικό, όπως και του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Σ’ αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μισθωτοί τεχνικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, έμποροι, φοιτητές, μαθητές, νέοι επιστήμονες (άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι), συνταξιούχοι, αγωνιστές με ενεργή δράση στα σωματεία και στους κοινωνικούς τους χώρους, πολλοί εκλεγμένοι σε διοικητικά συμβούλια, με δράση στα τοπικά κινήματα, με καλλιτεχνική και αθλητική προσφορά.
Οκτώ από τους υποψηφίους του συνδυασμού είναι έως 30 ετών (19%) και από αυτούς δύο είναι 18 ετών. Άλλοι 12 (28,5%) είναι στην ηλικιακή κατηγορία από 31 ως 45 ετών. Σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι/ες είναι νέοι άνθρωποι.
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, όπως και άλλα αριστερά – αντισυστημικά σχήματα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανή νομικά, διοικητικά, οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που στόχο είχαν τον αποκλεισμό από τις εκλογές.
Το κόστος συμμετοχής του συνδυασμού στις εκλογές περιορίστηκε στις απολύτως αναγκαίες δαπάνες (παράβολα, ψηφοδέλτια, αφίσα, προκήρυξη) και καλύφθηκε από τις συνδρομές των υποψηφίων του συνδυασμού καθώς και των φίλων και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς δικηγόρους και υπαλλήλους, χωρίς επιχορηγήσεις κρατικές ή κομματικές, χωρίς χρηματοδοτήσεις από οικονομικούς παράγοντες.

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Μανάβης Νικόλαος του Αποστόλου, δημοσιογράφος, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση της ΠΟΕΣΥ, εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στο βόρειο Αιγαίο, ελαιοπαραγωγός, έχει διατελέσει ταμίας και γενικός γραμματέας. του Αιολικού Μυτιλήνης

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΙΚΑΡΙΑΣ
1. Καραπέτης Πέτρος του Χρήστου, ξενοδοχοϋπάλληλος.
2. Κούβαρης Παντελής του Μιχαήλ, μηχανολόγος μηχανικός, υποψήφιος διδάκτορας και ηχολήπτης, εργαζόμενος σε ΜΚΟ.

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΛΕΣΒΟΥ
1. Αλχατζίδου Ανδρομάχη (Μάχη) του Γεωργίου, καθηγήτρια, συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
2. Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα, καθηγήτρια, συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
3. Δημητρακοπούλου Αρετή του Γεωργίου, μεταφράστρια, επιμελήτρια, αρθρογράφος, καθηγήτρια Αγγλικών.
4. Ζάμπρας Χρήστος Αλέξανδρος, του Ελευθερίου, Ορθοπεδικός, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι).
5. Ζάχου Ελένη του Δημητρίου, νηπιαγωγός και συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
6. Ιντζιρτζής Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Χημικός στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
7. Καλύβα Άννα του Ευάγγελου Σπυρίδωνος, καθηγήτρια, συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
8. Καράμαλης Δημήτριος του Εμμανουήλ, υπάλληλος ΟΤΕ, μέλος του Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, επί σειρά ετών πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΑΣΕ – ΟΤΕ.
9. Κλέλλης Χρήστος του Θεμιστοκλή, αγρότης.
10. Μοριανού Γιασεμή του Γρηγορίου, Υποψήφια διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Χανίων.
11. Μπάλλας Ανδρέας του Αντωνίου, φιλόλογος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», την περίοδο 2014 -2016.
12. Παπαδοπούλου Δέσποινα του Παναγιώτη, άνεργη.
13. Παυλής Ευστράτιος του Ιγνατίου, ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου και έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» την περίοδο 2016 – 2017.
14. Σγατζός Αριστείδης του Νικολάου, δάσκαλος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» από το 2018
15. Σκουμπούλης Ελευθέριος του Σωκράτη, Μάγειρας.
16. Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης) του Παναγιώτη, καθηγητής και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδε
17. Τσορμπατζόγλου Μιχαήλ του Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
18. Ψύλλου Ευδοκία του Μενελάου, Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός
19. Ψάνης Παρασκευάς του Εμμανουήλ, Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΛΗΜΝΟΥ
1. Ζωγραφιστού Χριστίνα του Κωνσταντίνου, καθηγήτρια αδιόριστή εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα.
2. Κοπανέλλου Ειρήνη Μαρία του Αθανασίου, καθηγήτρια αδιόριστη, εργαζόμενη σε φροντιστήριο.
3. Μοριανός Ιωάννης του Γρηγορίου, φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΣΑΜΟΥ
1. Διαμαντίδης Σεβαστός (Τάκης) του Αντωνίου, Καθηγητής Β βάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου.
2. Καράμαλης Εμμανουήλ του Δημητρίου, φυσικοθεραπευτής, εργαζόμενος σε ΜΚΟ.
3. Κλουκιώτης Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, αγρότης και ελαιοτριβέας
4. Μανάβη Μαρία του Αποστόλου, ξενοδοχοϋπάλληλος.
5. Παπουτσής Θεόδωρος του Γεωργίου, μαθητής λυκείου.
6. Ταμβακλής Νικόλαος του Ιωάννη, συνταξιούχος μηχανολόγος, υπάλληλος του ΗΣΑΠ.
7. Τσίριτς Θεοδώρα του Ζάρκο, μαθήτρια λυκείου.

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΧΙΟΥ
1. Αθανασέλος Δημήτριος του Βασιλείου, film editor.
2. Αποστολίδης Ζαννής του Μικέ, Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ Μακεδονίας).
3. Βελούτσου Ειρήνη του Δημητρίου, φιλόλογος, εργαζόμενη σε φροντιστήριο και ξενοδοχοϋπάλληλος.
4. Γκουλιούμη Ζακελίνα του Στυλιανού, αναπληρώτρια καθηγήτρια, συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
5. Δημητριάδης Βλάσιος του Κυριάκου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας.
6. Καλαμάτα Αθηνά του Αριστείδη, αγροτική γιατρός.
7. Καριώτου Ευτυχία του Φώτιου, νηπιαγωγός και συνδικαλίστρια των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
8. Κατσιόλα Αποστολίνα του Βασιλείου, αδιόριστη εκπαιδευτικός, βιβλιοϋπάλληλος, μέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου Θες/νίκης, ελαστικά εργαζόμενη.
9. Κλείδωνα Ισμήνη του Ιωάννη, ψυχολόγος, εργαζόμενη σε ΜΚΟ
10. Μόσχος Αναστάσιος του Δημητρίου, Διοικητικός Υπάλληλος στο Παν/μιο Αιγαίου
11. Σούττης Μιλτιάδης του Γεωργίου, ξεναγός.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here