Home Δελτία Τύπου “Πρώτα το Πλωμάρι”: Είμαστε ανεξάρτητοι δεν τρέχουμε σε βουλευτές και υποψήφιους δημάρχους...

“Πρώτα το Πλωμάρι”: Είμαστε ανεξάρτητοι δεν τρέχουμε σε βουλευτές και υποψήφιους δημάρχους δεν έχουμε κομματική ταυτότητα

2136
0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός για την τοπική κοινότητα “Πρώτα το Πλωμάρι” αφήνοντας αιχμές για τους άλλους συνδυασμούς που ουσιαστικά -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- είτε επίσημα είτε ανεπίσημα έχουν κομματική στήριξη. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρονται και έργα και προσπάθειες της σημερινής Προέδρου κας Λίτσας Βάμβουρα και των τοπικών συμβούλων Γιώργου Μιχαλέλλη και Μεταξούλας Γιαννουλέλλη, που είναι και οι τρεις εκ νέου υποψήφιοι με τον συνδυασμό “Πρώτα το Πλωμάρι”.

Η ανακοίνωση:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ “Πρώτα το Πλωμάρι” Δ Η Λ Ω Σ Η: Βαδίζουμε προς τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι νικηφόρο για το συνδυασμό μας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Τοπικό Συμβούλιο θα εκλεγεί μέσα από αυτόνομη εκλογική διαδικασία και δεν θα αποτελεί όργανο και παρακολούθημα κανενός Δημάρχου.

Λαμβάνοντας υπόψη το καθοριστικό αυτό δεδομένο, συγκροτήσαμε έναν παντελώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, εφόσον εκλεγούμε, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και προς όφελος του Πλωμαριού με όποιον Δήμαρχο και όποιον Περιφερειάρχη αναδειχθεί από τις εκλογές.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε πράξη και από τους άλλους τρεις συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβουλίου του Πλωμαρίου. Και οι τρείς αποτελούνται από άτομα ενταγμένα σε συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις, προσδίδοντας στο συνδυασμό τους καθαρή κομματική ταυτότητα και πλήρη εξάρτηση από τον πολιτικό τους χώρο. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά που «τρέχουν» πίσω από βουλευτές και υποψηφίους δημάρχους της παράταξης που ανήκουν.

Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ένα μέλος του απερχόμενου Τοπικού Συμβουλίου. Τα τρία αυτά μέλη, μαζί με τα άλλα δύο του Συμβουλίου εργάστηκαν σκληρά την πενταετία για το συμφέρον του τόπου μας σε θέματα που για πολλούς θεωρούνταν ακατόρθωτα.

Έτσι, για τον Μιχαλέλλειο Οίκο Ευγηρίας (Γηροκομείο) υποστήριξαν τη μετατροπή του σε Ίδρυμα και κράτησαν τη διοίκησή του στη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου, σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη, καθώς, μετά την θέσπιση του νόμου «Καλλικράτη», έπρεπε αυτή να ασκείται από το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο που εδρεύει στη Μυτιλήνη. Αφού τακτοποιήθηκε το πρόβλημα της διοίκησης και διαχείρισης του Ιδρύματος, αντιμετωπίστηκαν με ικανοποίηση όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες των ενδιαφερομένων (υπαλλήλων, εργαζόμενου προσωπικού, προμηθευτών, κ.λ.π), που είχαν μπλοκαριστεί για ένα εξάμηνο και νομιμοποιήθηκαν οι συμβάσεις όλου του εργαζόμενου προσωπικού, με αποτέλεσμα να επέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του Ιδρύματος. Τέλος, αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης ήταν να κλείσει το οικονομικό έτος 2018, για πρώτη φορά, με πλεόνασμα.

Στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου (Φ.Ι.Π.) μετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου με τον σύμβουλο Γ. Μιχαλέλλη ως λαϊκά μέλη και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ορισμένη με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Λέσβου, βάσει καταστατικού, κατάφεραν να τακτοποιήσουν τις χρόνιες οικονομικές εκκρεμότητες, που είχαν αφήσει οι προηγούμενες διοικήσεις του Αδελφάτου. Με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. καταβλήθηκαν οι φορολογικές εκκρεμότητες παρελθόντων ετών, ρυθμίστηκαν σε δόσεις οι οφειλές ιδιωτών προς το Σωματείο από ενοίκια πολλών ετών, καταβλήθηκαν οι υπόλοιπες δόσεις παλαιών υποτροφιών και άλλες ενέργειες. Με τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου από την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, ως Ταμία του Ιδρύματος, απέμεινε, με τη λήξη της θητείας του συμβουλίου αυτού στις 17.12.2017, ως απόθεμα, το ποσό των 119.000 €. Σήμερα, αν και έχουμε οριστεί με απόφαση του 2018 και πάλι ως εκπρόσωποι του Δήμου στο Δ.Σ. των Φ.Ι.Π., η Διοίκηση του Αδελφάτου δεν μας προσκαλεί στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην μας.

Τέλος, θα θέλαμε να προσθέσουμε τη δραστηριοποίησή μας και σε έναν άλλο τομέα, κοινωνικό και πολιτιστικό. Καταφέραμε να επισκευάσουμε και ανακαινίσουμε το εγκαταλελειμμένο κτήριο του Κληροδοτήματος Καμπά μέσα στην αγορά της πόλης και να το μετατρέψουμε σε ένα πολυχώρο, στον οποίο εκτελούνται προγράμματα αθλητισμού για άτομα διαφόρων ηλικιών και παραδίδονται μαθήματα χορού και ζωγραφικής, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων.
Συναφής προς την προηγούμενη δραστηριότητα είναι και η συνεχής προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανό το Πολύκεντρο Πλωμαρίου οργανώνοντας συγκεντρώσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, όπως μαθητικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες για ειδικά θέματα, θερινά σχολεία, επιστημονικά σεμινάρια και άλλα πολλά.

Όλα τα παραπάνω, στα οποία θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλα, ολιγότερο ουσιαστικά, αποτελούν τα διαπιστευτήριά μας προς τις Πλωμαρίτισσες και τους Πλωμαρίτες και τους διαβεβαιώνουμε ότι, πλαισιωμένοι και από νέους, άξιους συνεργάτες, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προκοπή του τόπου μας και το καλό των παιδιών μας. Γι’ αυτό, με αίσθημα ευθύνης, ζητάμε μια καθαρή νίκη στις εκλογές της Κυριακής του συνδυασμού μας «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ».

Η εκπρόσωπος του συνδυασμού

Βάμβουρα Λίτσα

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here